Šport a olympizmus
2 min. čítania

Od soboty 26. februára bude povolená vyššia kapacita na športoviskách + prehľad opatrení

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Od soboty bude môcť chodiť viac fanúšikov aj na zápasy Dukly Trenčín v hokejovej Tipos Extralige.
Foto
TASR/RADOVAN STOKLASA

Zmena protipandemických opatrení, ktoré schválila na svojom stredajšom rokovaní vláda, sa dotkne aj slovenského športu. Športoviská budú otvorené väčšiemu počtu návštevníkov a do hľadísk sa dostane viac divákov.

Od 26. februára sa zrušia režimy OTP, OP, OP+ s kapacitnými obmedzeniami. Nové pravidlá budú platné do 25. marca.

Po novom sa bude môcť režim základ uplatňovať pri športových súťažiach a tréningoch s kapacitným obmedzením do 100 športovcov.

Na športových podujatiach sa kapacita návštevníkov môže zvýšiť od 26. februára na 500 osôb alebo maximálne na 50 percent kapacity športoviska. Doteraz športové kluby počas svojich zápasov mohli pustiť do hľadísk maximálne 25 % diváckej kapacity. Na zápasoch a športových podujatiach bude naďalej povinnosť nosenia respirátora.

Bez ohľadu na očkovanie a testovanie bude mať verejnosť prístup aj do prevádzok fitnes, wellness, akvaparkov či kúpeľov, platiť pre nich bude kapacitný limit 50 osôb alebo pravidlo jedna osoba na 15 štvorcových metrov krytej plochy.

PREHĽAD OPATRENÍ

V druhej fáze uvoľňovania opatrení od 26. marca sa podľa vládneho materiálu zrušia kapacitné obmedzenia a upraví sa povinnosť nosenia respirátora či rúška.

V materiáli ministerstva zdravotníctva sa dodáva, že prípadná zmena harmonogramu uvoľňovania alebo úprava samotných opatrení môžu byť odôvodnené v prípade zmeny epidemickej situácie na Slovensku v podobe výrazného rastu hospitalizácií (obzvlášť klinicky ťažších priebehov) či nového rizika spôsobeného prípadným novým rizikovým variantom SARS-CoV-2 šíriacim sa v iných európskych krajinách.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV