Športové aktuality
3 min. čítania

Od tanca cez ľad až na žinenku. Polláková chce ukázať, že aj ženy môžu byť v zápasení úspešné

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Anna Polláková.
Foto
Nándor Fekete - Program športovej žurnalistiky

Pred zápasením tancovala. Aj na parkete, aj na ľade. Anna Polláková si nakoniec vybrala súboje na žinenke. Hovorí, že mnohí sú prekvapení, keď zistia, čomu sa venuje. No práve to členku Juniorského olympijského tímu motivuje k ešte lepším výkonom.

Od tanca až k zápaseniu

K zápaseniu sa dostala pred štyrmi rokmi. Predtým tancovala a chodila na krasokorčuľovanie. Najskôr na žinenke súťažil jej brat. „Niekedy som s ním chodievala na tréningy a tréneri mi hovorili, aby som si doniesla  tepláky a skúsila si tento šport,“ spomína na svoje začiatky Anna. „Hneď po prvom tréningu som zistila, že je to šport pre mňa. Neskôr sa mi naskytla možnosť študovať na Strednej športovej škole v Dunajskej Strede, kde sa mi zvýšil aj počet tréningov,“ dodáva členka Juniorského olympijského tímu.

Aj ženy môžu byť úspešné zápasníčky

Zápasenie ju oslovilo aj tým, že to nie je vyslovene ženský šport. „Mnohí sú prekvapení, keď zistia, akému športu sa venujem. Mnohí to považujú za mužský šport, ale aj toto ma motivuje k tomu, aby som dosiahla čo najlepšie úspechy  a ukázala, že aj my môžeme byť úspešné v tomto športovom odvetví,“ odkazuje Polláková.

Tvrdá práca a drina sa vyplácajú

To, že ženy môžu byť v zápasení úspešné, už dokazuje aj ona. Medzi jej najväčšie úspechy patrí 5. miesto na majstrovstvách Európy kadetov a tiež 5. miesto na Európskom olympijskom festivale mládeže v Baku. „Tvrdou prácou a drinou som mala možnosť reprezentovať sa na mnohých súťažiach či už na Slovensku, alebo v zahraničí. Aj v budúcnosti by som chcela byť v reprezentácii a dosiahnuť čo najlepšie úspechy,“  praje si zverenkyňa Attilu Gaála.

Anna Polláková na EYOF v Baku.
Anna Polláková na EYOF v Baku.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Dobré výsledky v škole aj v športe

Hoci venuje veľa energie športu, nezabúda ani na vzdelanie. „Skĺbiť tréningy so školou síce nie je veľmi jednoduché, ale viem, že tak ako v aj športe chcem dosahovať najlepšie výsledky,  tak aj v škole,“ hovorí zápasníčka, ktorú v kariére podporujú rodičia. Niekedy vraj o ňu majú aj strach. „Určite sa boja, ale čo s tým narobia,“  pýta sa Polláková.

Členstvo v JOT je pre ňu motiváciou

Slovenský olympijský a športový výbor a Nadácia SOŠV zostavuje z 20 výsledkovo medzinárodne najúspešnejších mládežníckych športovcov za uplynulých 12 mesiacov Juniorský olympijský tím. „Som veľmi vďačná, že môžem byť členka Juniorského olympijského tímu, dalo mi to veľmi veľkú motiváciu,“ hovorí Polláková. Juniorský olympijský tím podporuje aj exkluzívny partner Slovenského olympijského tímu TIPOS.

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV