Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Odborná pomoc nie je hanba. O problémoch treba hovoriť, tvrdí športový psychológ Kuračka

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify | Apple podcasty RSS 

Pre vrcholových športovcov je mentálna stránka neraz rovnako dôležitá, ako fyzická pripravenosť. A práve jej sa venuje športový psychológ Peter Kuračka.

Bývalý futbalista, ktorý hrával za Zlaté Moravce či Spartak Trnava a popri športovej kariére navštevoval dve vysoké školy, pracuje s futbalistami, hokejistami, tenistami, basketbalistami, hádzanármi, ale aj boxermi, zápasníkmi či plavcami.

Náš redaktor Stanislav Benčat sa s Petrom Kuračkom stretol v jeho nitrianskej kancelárii, čas na nahrávanie Olympijského podcastu si našiel pred návštevou jedného z klientov. A na čo sa môžete v podcaste tešiť?

Ako sa dostal futbalista k práci športového psychológa?

Prečo je pre mnohých športovcov tabu hovoriť o svojich problémoch?

Ako ho zasiahla tragická smrť Juraja Halenára?

Prečo slovenskí športovci niekedy nezvládajú závery zápasov?

Ako pomáha mentálna príprava vrcholovým športovcom?


KTO JE PETER KURAČKA

Narodil sa 13. júla 1978 v Myjave. Do seniorského futbalu vstúpil ofenzívny stredopoliar v Brezovej pod Bradlom. Následne obliekal dres Myjavy/Turej Lúky, Prachatic, najvyššiu súťaž hral v Zlatých

Moravciach, Trnave a nakoniec aj doma v Myjave. S vrcholovým futbalom skončil na jar 2014, potom bol ešte krátko hrával za Veľký Meder.

Študoval na troch vysokých školách: 1996 – 2000 na Ekonomickej univerzite v Bratislave, odbor zahraničný obchod, 2005 – 2008 Masarykova Univerzita v Brne (bakalár), odbor psychológia a sociológia, 2009 – 2011 Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre (magister), odbor psychológia. Pracuje ako športový psychológ a mentálny kouč.


Žiarila na nej aj Vlhová. Slováci priniesli z olympiády mládeže šesť medailí

Uznáva Rytmusa, žije pre box. Šampión z chatrče Tankó sníva o Tokiu

Jakeš o Dakare: Truhla je zaplatená v štartovnom


Olympijský podcast môžete počúvať zadarmo 

Počúvajte na: Google podcasty Spotify | Apple podcasty RSS 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiež na Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte „Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV