Šport a olympizmus
2 min. čítania

Odpovede na otázky športového hnutia na jednom mieste

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Slovenský olympijský a športový výbor sa stal po výzve ministra školstva Branislava Gröhlinga a štátneho tajomníka pre šport Ivana Husára sprostredkovateľom komunikácie medzi športovými zväzmi a ďalšími športovými organizáciami a ministerstvom. Aj preto vytvoril online platformu, na ktorej si odborná i laická športová verejnosť nájde odpovede na mnohé dôležité otázky týchto dní, ktoré vypracovali experti SOŠV po komunikácii so zástupcami štátnej správy.

Situácia, v ktorej organizovaný šport je už viac ako mesiac zakázaný, nemá v našej spoločnosti obdobu. Športové organizácie na podobný scenár neboli pripravené, teraz potrebujú rovnako ako ďalšie sféry našej spoločnosti pomoc. Mnohé majú množstvo otázok, ktoré by chceli adresovať prostredníctvom SOŠV ministerstvu školstva. Viaceré sa zhodujú, týkajú sa rovnakej témy. „Z tohto dôvodu sme sa rozhodli vytvoriť na našom webovom sídle podstránku Informačný servis, na ktorej budeme uverejňovať po komunikácii s ministerstvom odpovede na otázky od športových organizácií. Stránka bude pravidelne obnovovaná a budeme sa snažiť priniesť čo najskôr odpovede na položené otázky. Zástupcovia športového hnutia môžu otázky posielať aj priamo prostredníctvom tejto stránky. Športoví funkcionári i verejnosť nájdu na jednom mieste odpovede na množstvo otázok z praktického života športových spolkov a organizácií,“ uviedol výkonný riaditeľ Slovenského olympijského a športového výboru Gábor Asványi.

Už dnes sú v rámci Informačného servisu na stránke www.olympic.sk/informacnyservis uverejnené odpovede, ako postupovať pri vykazovaní činností, finančných prostriedkov počas súčasnej koronakrízy, ale aj o postupoch, ktoré čakajú na športové hnutie po skončení súčasnej pandémie a definitívneho uvoľnenia športového života.

Informačný servis SOŠV

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV