Šport a olympizmus
2 min. čítania

Odštartovalo podujatie 100 dní za fair play

Katarína Ráczová

Pri príležitosti 2. výročia osláv inaugurácie Svetového dňa fair play (WFPD), Klub fair play SOŠV v spolupráci s rakúskou športovou organizáciou ASKÖ a pod patronátom Európskeho hnutia fair play, odštartoval 31. mája 2021, rovných 100 dní pred tohtoročnými oslavami WFPD, podujatie na podporu ideálov fair play a etických hodnôt v športe s názvom: 100 dni za fair play.

Na Európskej úrovni odštartoval podujatie Christian Hinterberger, prezident EFPM, ktorý sa na podujatí zúčastní so svojimi synmi a nevestou.

„S veľkým potešením a nadšením sa pokúsime prekonať vzdialenosť medzi hlavnými mestami Belgicka a Maďarska za 100 dní.“ Christian Hinterberger pri štarte vyjadril svoje presvedčenie, že veľa tímov z celej Európy sa zapojí do akcie, aby boli súčasťou misie, ktorá spája ľudí v pohybe a v šírení etických hodnôt. Oslava 2. Svetového dňa fair play 7. septembra 2021 v hlavnom meste Maďarska, v Budapešti zvýrazní tento projekt a silne podporí propagáciu fair play myšlienok v športe ako i v každodennom živote. Prezident EFPM pripomenul odkaz Nelsona Mandelu, bojovníka za ľudské práva: „Šport dokáže meniť svet, inšpiruje a spája ľudí ako nič iné“ a dúfa, že tieto slová budú sprevádzať tímy ako nášho spoločného ducha.

Do akcie sa zapojili aj členovia šermiarskeho klubu Slávie STU Bratislava. „Absolvovanie 1275 kilometrov bude dobrým kondičným tréningom pred nastávajúcou sezónou, ktorá dúfam, bude bohatšia na športové podujatia a chudobnejšia na choroby“ – vyjadril sa predseda klubu, Július Králik a dodal: „Akcia je zároveň ideálnou platformou, aby mladí šermiari vyjadrili svoje presvedčenie, že fair play je nevyhnutnou súčasťou športu a každodenného života“.

Do akcie sa môžete zapojiť aj vy. Podrobnejšie informácie nájdete v priložených propozíciách.

Projekt
Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV