Športové aktuality
3 min. čítania

OH mládeže: Celá naša výprava je už doma

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát
alt

Bratislava 28. august (SOV) - Úspešná slovenská výprava sa z I. olympijských hier mládeže v Singapure vrátila v sobotu na obed. Chýbali v nej iba tenisti, ktorí sa na Slovensko vrátili už v pondelok 23. augusta. Aj napriek 12 hodinovému letu boli všetci v dobrej nálade z radostného návratu domov. Za Slovenský olympijský výbor (SOV) vyslovil uvítacie a zároveň i ďakovné slová jeho prezident František Chmelár: “Sme veľmi spokojní so športovými výsledkami aj s celkovým účinkovaním našej výpravy. Verím, že naše účinkovanie na tomto podujatí bude impulzom a inšpiráciou, aby mladí športovci pracovali ešte viac a dúfam, že o šesť rokov ich budeme vidieť na veľkej olympiáde. Som veľmi rád, že slovenská výprava bola aktívna a spoluvytvárala túto významnú udalosť.”

Slová chvály na našich športovcov mal i vedúci našej výpravy a zároveň viceprezident SOV pre mládež Vladimír Miller: “Keď sme odchádzali, vraveli sme, že odchádzame ako malá výprava, no dúfali sme, že sa vrátime ako úspešná výprava. Myslím si, že šesť medailí je veľmi príjemným prekvapením, veď ja osobne som rátal len s dvoma. Som veľmi šťastný, že som mohol viesť takýto kolektív a chcem poďakovať všetkým športovcom, trénerom a v neposlednom rade i celému nášmu realizačnému tímu.” Vladimír Miller, ktorý okrem iného pôsobil v Singapure i ako tréner moderných päťbojárov vyzdvihol aj pripravenosť

celej krajiny na takéto hry: “Priamo v Singapure pôsobilo 20 000 dobrovoľníkov a všetci boli mimoriadne ochotní vo všetkom vám pomôcť.” Veľkú pozornosť svetovej verejnosti pútal aj kultúrno-vzdelávací program, ktorý mal tvoriť akýsi rozdiel medzi “veľkou” olympiádou a olympiádou pre mládež. “I keď zo začiatku som mal trošku obavy, napokon som bol veľmi milo prekvapený. Naši športovci sa do týchto aktivít zapájali veľmi intenzívne a mali z toho obrovskú radosť.” nechal sa počuť vedúci slovenskej výpravy. Na fotografii slovenská výprava počas oficiálneho obeda v Dome športu.

Úspešnosť myšlienky spojenia olympijskej výchovy so športom samotným potvrdili aj slovenskí športovci. “Bolo to veľmi dobre vymyslené, z každého vyžarovala olympijská nálada a všetci športovci spolu výborne vychádzali,” netajila svoje pozitívne dojmy naša historicky prvá zlatá medailistka zo Singapuru Andrea Krišandová. S týmito slovami súhlasila aj úspešná plavkyňa Katarína Listopadová: “Veľmi sa mi to páčilo a výborná bola aj samotná olympijská dedina.” Po oficiálnom obede sa už všetci reprezentanti rozišli domov, no Singapur pre nich zostane krásnou spomienkou. Stali sa totiž historicky prvými účastníkmi olympijských hier pre mládež.

Fotografie z príchodu mladých slovenských olympionikov si môžete pozrieť vo foto galérii, ktorá sa nachádza na našej stránke alebo po kliknutí TU.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV