Športové aktuality
Video
2 min. čítania

OHM: Katarína Pecsuková vybojovala v kajak šprinte striebro!

Ján Šiller, foto SOV/Andrej Galica

Buenos Aires 12. októbra (SOV) - Kajakárka Katarína Pecsuková vybojovala pre Slovensko prvú medailu na OHM! Má strieborný lesk.

Kanoistky Emanuela Luknárová a Katarína Pecsuková dnes mali na programe šprint. Zatiaľ čo Luknárová sa na súťaži potrebovala len zúčastniť, aby mohla štartovať aj v slalome, Pecsuková išla naplno a od začiatku si počínala výborne. V kvalifikácii aj v osemfinále dosiahla zhodne druhý najrýchlejší čas. Zaostala iba za juniorskou majsterkou sveta - Maďarkou Rendessyovou. Systémom Head to Head Katka vo štvrťfinále vyradila domácu Rebecu D'Estefanovú a v semifinále Nemku Ginu Zintovú. Vo finále prehrala s aktuálne neporaziteľnou Eszter Rendessyovou a zaslúžene získala striebro. Medailový ceremoniál bol o to krajší, že Kataríne zavesila na krk medailu Danka Barteková, členka MOV.

Katarína Pecsuková: "Cítim sa veľmi dobre. Bohužiaľ, mala som tam majsterku sveta, tak ma predbehla, no nevadí. Ona je aktuálne asi nedostihnuteľná a ešte asi ďalšie dva roky bude. Počas pretekov som sa cítila dobre. Prvý štart sa mi nešiel dobre, ale predposledný aj posledný boli veľmi dobré. Cítila som podporu ľudí, ktorí ma povzbudzovali, ale viac ma rozosmievali, ako pomáhali sústrediť na preteky. Medailový ceremoniál bol dojímavý a plakala som, ale nebolo to až tak vidieť. V pondelok v slalome by som sa chcela dostať do finále."

Peter Pecsuk, otec/tréner: "Som veľmi šťastný, že sme získali striebornú medailu. Dúfam, že nie je pre Slovensko posledná a ešte niečo z tejto vody vylovíme. Dobre sme si naštudovali, aký je postupový kľúč, druhým najlepším časom v každej fáze pretekov sa Katke podarilo vyhnúť Maďarke, bolo isté, že tá je tu top favorit. 

Emka Luknárová: "Pre mňa je dôležitý slalom, ktorý bude v pondelok a v utorok. Aby som mohla v pondelok vyštartovať, musela som aj dneš štartovať a dôjsť do cieľa. Zajtra v kanoe platí to isté čo pre dnes, stačí vyštartovať." 

Patrik Gajarský, tréner (po kvalifikácii): "Som s Emkou spokojný. Hlavné je, že došla obe jazdy. Teraz bolo dôležitejšie aby nepostúpila, aby si mohla oddýchnuť do ďalších bojov. Katarína šla veľmi solídne, dostala pár sekúnd od Maďarky, ale verím, že to ešte vylepší a zabojuje o medailu."

OHM: Katarína Pecsuková vybojovala v kajak šprinte striebro!

OHM: Katarína Pecsuková vybojovala v kajak šprinte striebro!

OHM: Katarína Pecsuková vybojovala v kajak šprinte striebro!

Katarína Pecsuková, foto SOV/Andrej Galica
Katarína Pecsuková, foto SOV/Andrej Galica

Emanuela Luknárová, foto SOV/Andrej Galica
Emanuela Luknárová, foto SOV/Andrej Galica

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV