Športové aktuality
2 min. čítania

OHM: Meriač spadol a zlomil bicykel, Triebeľ:

Ján Šiller

Buenos Aires 15. októbra (SOV) - Triu Slovákov sa v nedeľu na olympijských hrách mládeže nedarilo. Cyklistom súťaž pokračuje, boxeristka Jessica Triebeľová skončila.

Cyklisti dnes v rámci súťaže družstiev absolvovali 63,9 kilometrov dlhé cestné preteky. Vyhral ich Kazach Gleb Brussenskiy, ktorý prišiel do cieľa spolu s Luxemburčanom Arthurom Kluckersom v čase 1:30:58. Pät sekúnd po najrýchlejšej dvojici prišila do cieľa hlavná skupina jazdcov, v ktorej bol aj Lukáš Kubiš. Klasifikovali ho na 23. priečke, pričom body si pripísalo prvých 16 pretekárov. "Dnes to bolo fajn. Väčšinu pretekov som sa držal v prednej línii, mal som dobré nohy a citil som sa naozaj dobre," zhodnotil Lukáš. Tomášovi Meriačovi sa pred koncom prihodil nepríjemný pád. Po zlomení bicykla prišiel do cieľa na druhom so stratou 2:48 na poslednom 37.  mieste. Traja preteky nedokončili. "Tesne pred cieľom, v poslednej zákrute, som išiel dopredu otvoriť Lukášovi cestu na špurt. Nabehol som na koleso jazdca predo mnou a už to išlo. Padol som na zem, celý som sa došúchal a zlomil som rám bicykla, takže som musel počkať, kým mi dali druhý. No kým som sa spamätal, môj bicykel bol už preč," priblížil dramatické momenty doodieraný Tomáš"Mali sme to dobre rozbehnuté, no ten Tomášov pád to skomplikoval. Musel som pohotovo reagovať a vyhnúť sa padnutému Tomášovi. Dobehnúť stratu do cieľa bolo ťažké,"​ uzavrel Lukáš.​​​​​​

Boxeristiek je v každej kategórii na hrách sedem. Trojnásobnú majsterku Európy Jessicu Triebeľovú vyradila v úvodnom súboji Panpatchara Somnueková. Thajčanka bola rýchla a silná, zápas so Slovenkou skončil už počas tretieho kola. Jessice po zápase do reči nebolo, hodnotenie poskytol jej otec a tréner Peter Triebeľ. Rozhodovanie v tomto športe nepovažuje za spravodlivé a avizuje koniec: "Som sklamaný a Jessica tiež. Jessice psychicky uškodilo, že ju rozhodca dvakrát počítal a demotivovalo ju to. Ja s boxom končím a nechcem, aby Jessica boxovala. Ja som jej otec, nechcem, aby boxovala. Ale ak ona sama bude chcieť, budem ju podporovať. Je to moja prvá olympiáda, je dobre zorganizovaná a páči sa mi tu." 

Pred zápasom, foto SOV/Andrej Galica
Pred zápasom, foto SOV/Andrej Galica


foto SOV/Andrej Galica
foto SOV/Andrej Galica

foto SOV/Andrej Galica
foto SOV/Andrej Galica

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV