Šport a olympizmus
2 min. čítania

OK Bratislava sa podieľal na organizácii Župného športového dňa

Mária Mračnová

Župný športový deň sa uskutočnil 6. októbra 2021 v areáli bratislavskej Mladej Gardy. Na slávnostnom otvorení sa zúčastnili aj olympionici Peter a Pavol Hochschornerovci, Marianna Némethová-Krajčírová, Miroslav Šatan a Mária Mračnová.

Olympijský klub Bratislava mal na starosti usporiadanie vedomostnej súťaže. Pôvodne bolo prihlásených 14 družstiev, dve vypadli pre COVID a nakoniec ani študenti školy z Ivanky pri Bratislave nedorazili. Súťaž pozostávala z písomného testu, na vypracovanie ktorého mali účastníci 20 minút, a z ústneho kvízu z 25 otázok.

Počas vyhodnocovania testu členmi poroty D. Nogom, M. Mračnovou a Benčičom moderátor Igor Machajdík vyspovedal Mariannu Némethovú – Krajčírovú. Nakoniec to bola zaujímavá beseda a mnohí študenti dávali Marike rôzne otázky z jej športového aj trénerského pôsobenia.

Napínavý súboj priniesla súťaž pri zadávaní ústnych otázok, z ktorej potom vzišli celkoví víťazi. Na pomyselných medailových stupienkoch sa umiestnili gymnazisti z Vazovovej, ako druhí študenti zo školy pre mimoriadne nadané deti a víťazstvo si odniesli  študenti z Gymnázia L. Novomeského na Tomášikovej ulici. V tomto poradí ich organizátori na hlavnom pódiu vyhlásili a M. Mračnová im odovzdala medaily a za VÚC drobné darčeky.

Jedinou nevýhodou bolo príliš chladné počasie, ale počas súťaže sa študenti pod stanom na basketbalovom ihrisku aj z rozumového vypätia zahriali.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV