Šport a olympizmus
2 min. čítania

OK Michalovce sa zapojil do Virtuálnej štafety „Pripravení na Tokio“

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč

Včerajší deň sa niesol v duchu zahájenia olympijskej štafety v japonskej Fukušime, keď sa olympijská pochodeň vydala na svoju púť cez všetky prefektúry Japonska, aby ju zavŕšila na olympijskom štadióne v Tokiu počas otváracieho ceremoniálu olympijských hier 23. júla.

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) pri tejto príležitosti pripravil sériu výziev, do ktorej sa môžu zapojiť deti a mládež zo slovenských škôl i priaznivci olympizmu.

V priebehu včerajšieho slávnostného dňa SOŠV symbolicky zorganizoval aj jeden zo svojich webinárov v rámci programu vzdelávania o olympijských hodnotách (OVEP), ktorý bol zameraný práve na olympijský oheň ako jeden z hlavných olympijských symbolov.

V jeho závere boli účastníci vyzvaní k tomu, aby sa zapojili do súťaže o vytvorenie vlastnej olympijskej pochodne a následné natočenie videa s vlastnou olympijskou štafetou. Svoje výtvory olympijských pochodní môžu záujemcovia zdieľať do 19. apríla na emailovej adrese olympijskyden@olympic.sk. Videá so štafetou môžu posielať na rovnakú adresu do 30. apríla. Najkreatívnejšie diela budú odmenené vecnými cenami.

Do výzvy sa už stihol zapojiť jeden z regionálnych olympijských klubov v Michalovciach, ktorý svoje video vytvoril v spolupráci so svojou patronátnou ZŠ Teodora Jozefa Moussona Michalovce. Pomyselnej štafety sa zúčastnili žiaci vo veku 7 – 10 rokov, z ktorých väčšina aktívne športuje v niektorom z miestnych športových klubov, napr. futbalový MFK Zemplín Michalovce, hokejový HKM mládež, Kraso Micalovce, hádzanársky klub Iuventa, plavecká Orca či florbalový Eastern Wings Michalovce.

Do štafety sa zapojila aj Nicol Čupková, ktorá hrá v ruskom hokejovom klube Agideľ Ufa a reprezentovala Slovensko na ZOH 2010 vo Vancouveri. Druhou hokejistkou je Lenka Čurmová, ktorá ako prvá Slovenska strelila gól v zámorskej súťaži WNHL za klub Buffalo.

Zástup účastníkov štafety doplnili aj seniorky z Jednoty dôchodcov Slovenska.

Video zo štafety si môžete pozrieť tu.

Virtuálna štafeta

Máte otázku? Opýtajte sa!
Oddelenie olympizmu

+421 2 492 56 119
[email protected]

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV