Šport a olympizmus
2 min. čítania

OK Piešťany podporil olympijský turnaj v ragby

Andrej Hlaváč

V rámci poslednej augustovej soboty sa uskutočnil olympijský turnaj v sedmičkovom ragby, turnaj ragby X a takisto aj turnaj detí do 12 rokov. Celé podujatie bolo zorganizované pod oficiálnym názvom Vladky cup 2020. V Piešťanoch išlo už o druhý ročník tohto podujatia, organizovaného na počesť bývalého trénera, hráča a kamaráta Vladimíra „Vladkyho“ Kubalu, ktorý sa nezmazateľným písmom zapísal do histórie piešťanského a hlavne slovenského ragby.

Zaujímavosťou celého podujatia bolo slávnostné otvorenie v olympijskom duchu, o ktoré sa postarala Eva Muraňská predsedníčka Olympijského klubu Piešťany. Najskôr sa odohral sedmičkový turnaj ako 1. kolo Majstrovstiev Slovenska v ragby 7´s – Memoriál Tonyho Puverle. Prvého kola sa zúčastnili tri tímy – 1. RC Slovan Bratislava, RUC Piešťany a Žilina Bears RC. Medzi jednotlivými zápasmi mužov sa odohral obdobný turnaj detí do 12 rokov. 1. RC Slovan Bratislava po víťazstvách nad Žilina Bears RC a RUC Piešťany obhájil titul z minulého roka a na úvod sezóny si zabezpečil vedúcu pozíciu v tabuľke.

Po sedmičkovom turnaji sa odohral ďalší rozvojový turnaj, tentokrát v ragby X, do ktorého sa zapojili štyri družstvá. Okrem Bratislavy, Piešťan a Žiliny sa turnaja zúčastnilo aj formujúce sa juniorské mužstvo do 18 rokov, ktoré napokon obsadilo štvrtú priečku, avšak chlapci podali naozaj srdnatý výkon a sú obrovským prísľubom do budúcnosti.

K podujatiu sa vyjadril aj prezident Slovenskej ragbyovej únie Eduard Krutzner ml.: „Velmi dobrý start do sedmičkové sezony v Piešťanoch – krásný sportovní den pro mládež, juniorské naděje, soutěžící týmy i diváky ve spolupráci s Olympijským klubem Piešťany. Dále bych chtěl poděkovat za vynikajíci organizaci domácímu klubu, a zároveň všem, kteří se zůčastnili tohoto podařeného turnaje, kde jsme tak mohli společně důstojně vzpomenout památky velkého muže slovenského ragby Vladkyho Kubaly.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV