Šport a olympizmus
2 min. čítania

Deti zo šiestich krajín si vyskúšali disciplíny OLOV

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Účastníci programu Výzva k zdravému životu po absolvovaní Olympijského odznaku všestrannosti.

Disciplíny Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV) i prekážkovú dráhu, ktorú musia absolvovať účastníci krajských kôl OLOV, si pred jesennými prázdninami vyskúšali v Hlohovci mladí ľudia zo šiestich európskych krajín. Projekt upútal aj pedagógov z Chorvátska, Rumunska, Talianska, Severného Macedónska a Turecka, ktorí sa zúčastnili na jeho prezentácii v rámci programu Erasmus+ „Výzva k zdravému životu“.

Na programe „Výzva k zdravému životu“, ktorý na Slovensku koordinuje Základná škola s materskou školou na ulici A. Felcána v Hlohovci, sa tento týždeň zúčastnilo 36 študentov vo veku od 12 do 15 rokov z Chorvátska, Rumunska, Talianska, Severného Macedónska, Turecka a Slovenska.

Cieľom tohto projektu Erasmus+ je podporiť zdravý životný štýl a motivovať žiakov k zvýšeniu pohybových činností. Jedným zo zámerov je aj predstavenie školského športu v jednotlivých zapojených krajinách.

„Účastníci nášho projektu absolvujú týždeň športových aktivít a motivačné programy zdravého stravovania a zdravého životného štýlu v jednotlivých krajinách,“ vysvetľuje riaditeľka ZŠ s MŠ na ulici Arpáda Felcána v Hlohovci Miroslava Múdra Vaňková.

Organizátori projektu nadviazali spoluprácu so Slovenským olympijským a športovým výborom a Slovenským atletickým zväzom, ktorí pripravili pre účastníkov športový deň. Jeho súčasťou bola aj prezentácia projektu Olympijského odznaku všestrannosti, ktorý je určený práve pre túto vekovú kategóriu žiakov.

„Deti zo šiestich krajín si mohli vyskúšať, ako to u nás vyzerá na krajských kolách OLOV. Dráhu sme rozložili v športovej hale. Popritom sa otestovali aj v rámci jednotlivých disciplín OLOV. Našou snahou je v budúcnosti pripraviť aj porovnanie všestrannosti medzi deťmi z viacerých krajín,“ povedal koordinátor projektu OLOV Milan Špánik zo Slovenského olympijského a športového výboru.

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV