Šport a olympizmus
4 min. čítania

Olympijská víťazka Rehák Štefečeková: Petra sa má na čo tešiť

Jozef Pikula
Zuzana Rehák Štefečeková na Olympijskom festivale na Štrbskom Plese.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Počas zimného Olympijského festivalu žilo Slovensko zlatou medailou Petry Vlhovej. Jej výkony pozorne sledovala, napriek súťažným povinnostiam v Španielsku, aj olympijská víťazka z Tokia Zuzana Rehák Štefečeková. V rozhovore prezradila aj to, čo čaká  čerstvú olympijskú šampiónku a pridala aj dobrú radu.

Pre strelkyňu Zuzanu Rehák Štefečekovú to na Štrbskom Plese bola už druhá účasť na Olympijskom festivale. Do Šamorína prišla ukázať zlatú medailu a zažiť privítanie s fanúšikmi, ktorí sa chceli s olympijskou víťazkou odfotiť. Na zimný festival prišla aj s rodinou a zažila atmosféru na vlastnej koži. „Máme tu staršieho syna, ktorý má päť rokov, takže mu chcem obuť korčule, bude mať zaplateného aj inštruktora. Snažíme sa to využiť naplno. Ak sa podarí, chcem mu požičať aj bežky, možno ich požičiam aj sebe. Sme športová rodina a nie je nám to cudzie. Teraz už je starší syn taký ‚parťák‘ a sám sa pýta, či mu požičiam korčule a či si to pôjdeme vyskúšať. Ja sa teším, že to využijem ako mama a budem mať možnosť si to všetko s ním vyskúšať,“ uviedla svetová rekordérka z Tokia.

Zimná verzia Olympijského festivalu? Kompaktná a milá

Rodáčka z Nitry si atmosféru zimného Olympijského festivalu pochvaľovala. „Myslím si, že je veľmi milé, že je to také kompaktné. Je to tu živé a tým, že ľudia sú na svahu a vidia v areáli časové rozpisy, tak vedia, kedy sa tu niečo deje a  kedy sú tu športovci. Bolo milé, že sa ľudia prišli s nami odfotiť a len sa na nás nepozerali ako na zvieratá. Myslím si, že je to veľmi dobre vymyslené,“ myslí si držiteľka troch medailí z olympijských hier.

Olympijský festival „Misia Peking" vám prináša aj exkluzívny partner SOŠV TIPOS, generálni partneri 4F a Toyota, hlavní partneri BILLA, CZ Slovakia, Allianz, partneri Matador, Strabag. Olympijský festival vám prinášame aj v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom.

Vlhovej preteky si nenechala ujsť

Napriek súťažným povinnostiam v Španielsku sledovala výkony reprezentačnej kolegyne Petry Vlhovej. Zlatý úspech ju však neprekvapil. „Priznám sa, že na obrovský slalom som nevstávala na prvé kolo, ale druhé som si nenechala ujsť. Veľmi sa mi páčilo, že Petra nebola sklesnutá. Všade sa to podávalo tak, že neuspela. Veľmi som však z nej cítila, že má silu. Povedala, že to iba jedna súťaž a je to za nami. Je to olympiáda a buď to vyjde, alebo nie. Ona zase vie, čo dokáže a čo v sebe má, pretože vyhrala už množstvo súťaží pri úplne odlišných podmienkach. Mňa to veľmi neprekvapilo. Nevidela som prvé kolo, ale v noci som si na sociálnej sieti pozrela, ako Petra dopadla. Ráno som už videla iba záver, netušiac, ako išla Peťa. Veľmi som si však užila tie prvé víťazné emócie. Pre mňa to bol opäť veľký zážitok. Každé víťazstvo dodá sebavedomie, poznám to už sama na sebe. Ona toho sebavedomia a vnútornej sily mala v sebe oveľa viac než ostatné súperky. Nehovorím, že to bolo prekvapením, pretože Petra je hviezda a vedela som, že na to má,“ dodala Rehák Štefečeková.

Petra sa má na čo tešiť

Rodáčka z Nitry v lete zažila zlaté privítanie na Olympijskom festivale v Šamoríne. Pre čerstvú šampiónku v slalome má dôležitý odkaz. „Petra sa má najbližšie tri-štyri týždne na čo tešiť. Bude to zaujímavé, veľa ľudí ju bude chcieť vidieť, odfotiť sa s ňou. Už to nebude obyčajný nákup v supermarkete. Chcem jej odkázať, aby si našla aj niečo na druhej strane, aby nevyhorela. Na jednej strane nech sa venuje ľuďom a odovzdá im tie emócie, pretože ľudia sú zvedaví na medailu aj pocity a na všetko okolo olympiády. Niektorí sú zvedaví iba na fotografie, ale veľa ľudí si chce ohmatať medailu. Takže, nech dá ľuďom na Slovensku tie emócie, ale na druhej strane, nech si zachová svoje ja. Možno odporúčam sa na pár dní niekam skryť alebo ísť niekam, kde ju nikto nebude poznať a kde nájde svoj vlastný pokoj. Po olympijských hrách je to totiž náročné obdobie,“ dodala na záver úspešná strelkyňa.

FUN
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV