Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijská prilba Petry Vlhovej je už v zbierkach Olympijského múzea v Lausanne

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Prilba Petry Vlhovej je už v zbierkach Olympijského múzea v Lausanne.
Foto
TASR/MARTIN BAUMANN

Petra Vlhová venovala svoju prilbu z obrovského slalomu na zimných olympijských hrách v Pekingu do zbierok Olympijského múzea v Lausanne. V blízkej budúcnosti si ju spolu s ďalšími exponátmi športových hviezd budú môcť pozrieť návštevníci z celého sveta. Olympijské múzeum v Lausanne by rovnako ako Slovenské olympijské a športové múzeum v Bratislave mal navštíviť každý priaznivec športovej histórie.

Olympijská víťazka v slalome sa na odovzdaní prilby do zbierok múzea priamo v Lausanne pre tréningové povinnosti a prípravu na novú sezónu nemohla osobne zúčastniť. Cenný artefakt odovzdali do rúk manažérky zbierok Olympijského múzea Patricie Reymondovej riaditeľka oddelenia olympizmu Slovenského olympijského a športového výboru Ivana Motolíková a učiteľka Základnej školy Ďumbierska v Banskej Bystrici Anna Marušková, ktorá sa so svojimi žiakmi aktívne zapojila do programov SOŠV Vzdelávanie o olympijských hodnotách OVEP, projektu OCEP, bola aj dobrovoľníčkou na Európskom olympijskom festivale mládeže Banská Bystrica 2022 a jej študenti sa stali víťazmi Ekoolympiády.

Sprava Patricia Reymondová, Anna Marušková a Ivana Motolíková s certifikátom o odovzdaní prilby Petry Vlhovej do Olympijského múzea v Lausanne.
Sprava Patricia Reymondová, Anna Marušková a Ivana Motolíková s certifikátom o odovzdaní prilby Petry Vlhovej do Olympijského múzea v Lausanne.
Foto
ARCHÍV SOŠV

„Petra dosiahla veľký úspech, na ktorý bola hrdá celá krajina. Emóciami nabité víťazstvo prinieslo veľkú radosť mnohým ľuďom. Svojimi výsledkami na zimných olympijských hrách, majstrovstvách sveta a v pretekoch Svetového pohára všetkým ukázala, že tvrdá práca sa vypláca. Mnohé deti chcú byť dnes jej nasledovníkmi,“ spomenuli v krátkej debate Ivana Motolíková a Anna Marušková a zároveň ospravedlnili Petru Vlhovú, že sa nemohla zúčastniť na krátkej ceremónii: „Petru mrzí, že sa nemohla zúčastniť osobne, ale dúfa, že keď jej to pracovné povinnosti dovolia, bude môcť Lausanne navštíviť a pozrie si celú zbierku Olympijského múzea.“

Petra Vlhová obsadila v obrovskom slalome na ZOH v Pekingu štrnáste miesto. O dva dni na to vyhrala slalom. Už krátko po príchode z Číny na Slovensko venovala do zbierok Slovenského olympijského a športového múzea jednu zo svojich olympijských kombinéz s podpismi všetkých členov tímu. Pozrieť si ju môžu návštevníci stálej expozície Slovenského olympijského a športového múzea v bratislavskom Dome športu.

Podujatia a športovci
Tagy
Projekt
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV