Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijskí medailisti i majstri sveta z Komárna pomáhali pri čistení mŕtveho ramena Váhu

(TASR, pp)
Do čistenia okolia mŕtveho ramena Váhu sa zapojili aj úspešní rýchlostní kanoisti.
Foto
FACEBOOK KK Komárno

Členovia komárňanského Kajak & kanoe klubu vrátane medailistov z olympijských hier a majstrovstiev sveta vyzbierali počas minulého víkendu odpad pri mŕtvom ramene Váhu v Komárne. Aj týmto spôsobom si pripomenuli nadchádzajúci Deň zeme a zároveň skrášli životné prostredie.

Na vyčistení okolia brehu mŕtveho ramena rieky sa podieľalo takmer 60 detí so svojimi rodičmi, tréneri, vedenie klubu spolu s viacerými účastníkmi olympijských hier či majstrovstiev sveta. Na akcii nechýbali napríklad Erik Vlček s Jurajom Tarrom. „Množstvo vriec odpadu vyzbierali medzi stromami aj na brehu mŕtveho ramena,“ informovala radnica.

Kajak & kanoe klub Komárno by chcel v budúcnosti fungovať ako zelený športový klub. Kajakáreň bola s podporou mesta vybavená farebnými nádobami na zber separovaného odpadu, pribudli veľkokapacitné nádoby na odpad. Vo dvore v kompostárni zbierajú biologicky rozložiteľný odpad, čím minimalizujú komunálny odpad. „V klube chceme posilniť komunitného ducha a súčasne aj výchovu športovcov,“ uviedol jeho predseda Viktor Demin.

S cieľom rozšírenia možností športových aktivít v kajakárni pripravil klub nový projekt v hodnote 100-tisíc eur, na realizáciu ktorého sa aktuálne uchádza o dotáciu z Fondu na podporu športu.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV