Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Olympijskí medailisti v rýchlostnej kanoistike Juraj Tarr a Tibor Linka sa lúčia

TASR, sou
Na spoločnej fotografii zľava riaditeľ ŠCP Juraj Minčík, lúčiaci sa Juraj Tarr a Tibor Linka a vpravo minister vnútra Roman Mikulec.
Foto
TASR/Pavol Zachar

Minister vnútra SR Roman Mikulec sa vo štvrtok na pôde Ministerstva vnútra SR stretol s rýchlostnými kanoistami Jurajom Tarrom a Tiborom Linkom. Športovcom, ktorí po dlhoročnom pôsobení ku koncu roka odchádzajú zo Športového centra polície (ŠCP), sa poďakoval za ich úspešnú reprezentáciu Slovenska a rezortu vnútra.

Juraj Tarr bol zamestnaný v ŠCP od 1. novembra 2000. Odvtedy sa stal držiteľom strieborných medailí z OH v Pekingu 2008 a Ria de Janeiro 2016. Štvornásobný majster sveta a päťnásobný majster Európy spolu s 25 medailami z vrcholných súťaží patrí medzi najúspešnejších slovenských kanoistov.

Tibor Linka je majster sveta aj Európy a držiteľ striebornej medaily z OH v Riu de Janeiro 2016. V ŠCP pôsobil od 1. júna 2014.


"Obaja športovci za toto obdobie svojimi výkonmi i oceneniami z olympijských hier i iných súťaží pozdvihli kvalitu slovenskej rýchlostnej kanoistiky doma i vo svete. Som rád, že aj vďaka Jurajovi a Tiborovi sa o šikovnosti našich športovcov dozvedeli na mnohých miestach vo svete. Veľmi sa teším, že obaja športovci vzorne reprezentovali nielen našu krajinu, ale aj Ministerstvo vnútra SR. A tiež verím, že zostanú veľkým vzorom pre našich mladých začínajúcich športovcov,"
povedal na osobnom stretnutí minister vnútra Roman Mikulec.

Pri príležitosti ukončenia pôsobenia v Športovom centre polície minister obom kajakárom odovzdal ďakovný list a medailu Ministerstva vnútra SR.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV