Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijský deň 2019 volá: do jeho rozmanitých aktivít sa môžete zapojiť aj vy!

Logo Olympijského dňa.
Foto
MOV

BRATISLAVA 14. apríla (SOŠV) - Celosvetový Olympijský deň sa už od roku 1948 každoročne viaže k 23. júnu - rozhodnutie o obnovení antických olympijských hier a ustanovenie Medzinárodného olympijského výboru sa totiž v Paríži zrodili 23. júna 1894. Rozmanitými aktivitami (predovšetkým športovými – medzi nimi je dominantný Beh Olymijského dňa) sa oslavuje od roku 1987. Akcie v rámci osláv Olympijskéhio dňa však bývajú rozložené na dlhšie obdobie. Na Slovensku ich zastrešuje Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV), ktorý v tomto roku rovnako ako vlani do osláv zahrnul podujatia uskutočnené v rozpätí mája a júna.

Do rozmanitých aktivít Olympijského dňa 2019 sa môžete zapojiť aj vy! Budú prebiehať v regionálnych olympijských kluboch, na školách, v mestách a pod. SOŠV zašle 500 registrovaným školám propagačný materiál, preto je najvyšší čas zaregistrovať svoje podujatie. Príslušné subjekty sa môžu registrovať už teraz. Samozrejme, SOŠV, ktorý vykazuje aktivity v rámci Olympijského dňa pre Medzinárodný olympijský výbor (MOV), chce, aby boli zaregistrované všetky podujatia na Slovensku.

Tri piliere aktivít Olympiského dňa sú pohyb, vzdelávanie a poznávanie. Ako súčasť osláv Olympijského dňa 2019 preto SOŠV tradične pripravil aj sprievodné vedomostné a umelecké súťaže. Viac informácií vedomostnej súťaži pre základné a stredné školyliterárnej súťaži výtvarnej súťaži.

Hlavné podujatia v rámci Olympijského dňa 2019 sa uskutočnia v spolupráci SOŠV so spoločnosťou Billa 26. mája v Prešove, 1. júna na Štrbskom Plese a 23. júna v Banskej Bystrici. Ponesú sa v duchu sloganu „Športuj, Slovensko“ s podtitulom „Zaži Olympijský deň plný hviezd“. Aktivita „Športuj, Slovensko“ časovo prekračuje dvojmesačný rámec, pretože jej štvrté dejstvo sa odohrá až 21. septembra v Bratislave.

Všetky potrebné informácie môžete nájsť v Manuáli k Olympijskému dňu 2019:

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV