Šport a olympizmus
2 min. čítania

Deti z CDR oslávili počas atletických hier v Šamoríne Olympijský deň

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Deti z Centier pre deti a rodiny (CDR) v rámci svojich Celoslovenských atletických hier oslávili v Olympijskom tréningovom centre x-bionic sphere v Šamoríne Olympijský deň. Na podujatí, ktoré popri športových hrách organizovaných nadáciou Úsmev ako dar pripravil Slovenský olympijský a športový výbor, sa zúčastnili aj viacerí športovci a športovkyne.  

Na slávnostnom otvorení nechýbali ani prvky z úvodných ceremoniálov olympijských hier. Olympijský oheň priniesla medzi stovky detí z celého Slovenska a z Českej republiky Danka Barteková. Medzi malých športovcov, ktorí súťažili v atletických disciplínach, zavítal aj ďalší bronzový olympijský medailista Juraj Minčík. Na Olympijskom dni pre deti z CDR zavítali aj niekdajšia úspešná šermiarka Katarína Ráczová, lukostrelkyňa Alexandra Longová a rýchlostná kanoistka Martina Gogolová Kohlová. V úlohe rozhodkyne atletických súťaží nechýbala ani niekdajšia výborná atlétka Iveta Putalová.

V stánku Slovenského olympijského a športového výboru sa konala aj autogramiáda športovcov. Pre deti a návštevníkov pripravili Klub fair play SOŠV viaceré edukačné aktivity. Malí športovci sa mohli zapojiť aj do kvízov o olympizme, ktoré pripravil SOŠV.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV