Šport a olympizmus
Reportáž
3 min. čítania

Olympijský festival má za sebou prvý úspešný víkend

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško

Program Olympijského festivalu v Šamoríne pokračoval aj v nedeľu 25. júla. Atmosféru olympijských hier na Slovensku si opäť prišlo zažiť na vlastnej koži množstvo návštevníkov. Tí zaplnili maximálnu kapacitu podujatia aj na záver víkendu.

Množstvo športovísk, zaujímavá partnerská zóna, chutná gastrozóna a bohatý program na pódiách. V tomto duchu sa niesol aj nedeľňajší program Olympijského festivalu v Šamoríne.

Nedeľa patrila gymnastike

Program na hlavnom pódiu v areáli  x-bionic® sphere začal vystúpením športovcov zo Slovenskej gymnastickej federácie. Tí sa počas celého dňa ukázali divákom až štyrikrát. V nedeľu mali fanúšikovia športu a malí nadšenci možnosť vyskúšať si pod vedením gymnastických trénerov aj premety, saltá a skoky. „Prišlo veľké množstvo detí, mali veľký záujem o toto športovisko. Myslím, že sa dobre zabavili,“ povedal počas dňa jeden z trénerov.

DSC_7088.JPG

Popoludní bol na hlavnom stagei aj rozhovor  so zástupkyňou Slovenskej gymnastickej federácie Monikou Šiškovou. Tá záujemcom o gymnastiku odpovedala na zvedavé otázky, predstavila federáciu a všetky športy, ktoré pod ňu spadajú. Takisto poradila rodičom aj deťom, čo robiť, ak majú o gymnastiku záujem.

Slovenský olympijský a športový výbor prináša olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0%, partnerom Matador, STRABAG.

Kúsok Japonska v Šamoríne – vďaka origami

Zámerom Slovenského olympijského a športového výboru bolo preniesť na Slovensko aj kúsok z Japonska, kde sa práve konajú olympijské hry v Tokiu. Preto si návštevníci mohli vyskúšať aj tradičné umenie skladania origami. „Deti sa tu môžu naučiť poskladať zaujímavé výtvory. Naučia sa tak trpezlivosti, no vyskúšajú si aj jemnú motoriku, ktorá novej generácii trochu chýba,“ povedal Miloš Viglašský, ktorý mal lekcie na starosti.

„Zo začiatku mi to moc nešlo, no nakoniec sa to podarilo. Skladanie sa mi veľmi páčilo, určite si origami zoberiem domov a vystavím na pamiatku,“ povedala jedna z návštevníčok festivalu Michaela. Domov si odniesla jedno z najtradičnejších origami – papierového žeriava.

Prišli aj olympijské legendy

Na záver víkendové dňa prišli na Olympijský festival aj legendárni športovci – Peter a Pavol Hoschornerovci. Bývalí vodní slalomári a trojnásobní olympijskí víťazi v diskusii s moderátorom Petrom „Šarkanom“ Novákom porozprávali o svojich „vodáckych“ začiatkoch, medailových úspechoch aj smútku z konca kategórie C2 na olympijských kanáloch.

Bohatý program aj počas týždňa

Program Olympijského festivalu nekončí ani po víkende. Čaká vás ešte 14 dní plných športu, zábavy a dobrého jedla.

Už v pondelok 26. júla sa môžete tešiť na deň s TIPOS-om. Prítomný bude strelecký zväz, nebude chýbať ani strelnica a ukážky streľby od profesionálov. Príde aj bývalá biatlonistka a ambasádorka Olympijského festivalu Nasťa Kuzminová. Jedinečná šanca získať jej autogram! Prídu aj zástupcovia Národného športového centra, ktorí porozprávajú o svojich aktivitách. Tešíme sa na vás v pondelok!

Program olympijského festivalu v pondelok 26. júla

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV