Šport a olympizmus
Reportáž
3 min. čítania

Olympijský festival pokračoval aj v sobotu: Exhibícia karate, ohňová šou a množstvo športu

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško

Olympijský festival v Šamoríne má za sebou druhý deň. V sobotu 24. júla si do areálu x-bionic® sphere našlo cestu množstvo fanúšikov, kapacita festivalu bola opäť zaplnená do posledného miesta. Nechýbalo množstvo zaujímavých športovísk, ale aj ohňová šou či exhibícia karate.

Po včerajšom otváracom dni sa v sobotu začal plniť festivalový areál až popoludní. Na deti opäť čakalo množstvo športovísk. Rovnako ako v piatok, nechýbal stolný tenis, futbox, atletika, boxerský ring či bedminton. Objavili sa však aj motorky na jazdenie či florbal. „Veľmi sa mi páči futbox aj ostatné športoviská,“ povedal malý Nikolas, ktorý na festival prišiel s otcom. „Je tu naozaj zaujímavý program, určite sa zastavíme aj iné dni, bývame blízko,“ doplnil.

Program na hlavnom pódiu začal rozhovor so zástupcami Slovenského zväzu bedmintonu o športe, úspechoch zväzu a skúsenostiach trénerov reprezentácie. Nasledovala aj exhibícia bedmintonu priamo na pódiu.

Neskôr sa v šamorínskom x-bionic® sphere pod hlavným stageom stretli malí aj veľkí návštevníci. Tí napodobňovali dve tanečníčky na pódiu. Spoločne sa naučili známu choreografiu JERUSALEMA, ktorá poletí našim športovcom do Tokia.

Počas celého dňa si mohli návštevníci Olympijského festivalu oddýchnuť v partnerskej zóne. K dispozícii im bola chillout zóna, beerpong, videohry či zaujímavé súťaže.

Slovenský olympijský a športový výbor prináša olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0%, partnerom Matador, STRABAG.

A predstavovanie športov pokračovali počas celej soboty. Na pódium sa dostali aj zástupcovia stolného tenisu, nechýbal prezident Anton Hamran, stolná tenistka a členka Juniorského olympijského tímu Ema Labošová či prezident Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš. Športoví priaznivci mali počas sobotňajšieho dňa možnosť dozvedieť sa viac aj o florbale, vyskúšať si tento čoraz viac populárnejší šport. Reprezentanti predviedli na ihrisku aj mini-zápas jeden na jedného.

Opäť zaplnená kapacita Olympijského festivalu si s príchodom podvečera chuti zaspievala a zatancovala na charizmatických a energických chlapcov z kapely Lomnické čháve.

Po hudobnom vystúpení nasledovala Exhibičné vystúpenie v karate s Romanom Volákom. Mnohonásobný majster sveta v karate predviedol svoje vystúpenie, fanúšikovia športu dokonca mohli súťažiť o jednu z jeho medailí. Na záver večera si pre návštevníkov prichystal aj zaujímavú ohnivú šou.

Olympijský festival pokračuje aj v nedeľu. Čaká vás rozhovor a autogramiáda bratov Hochschornerovcov, vystúpenie profesionálnych športovcov zo Slovenskej gymnastickej federácie, workshop origami a opäť množstvo športu a dobrej zábavy.

Program festivalu v nedeľu 25. júla

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV