Športové aktuality
3 min. čítania

Olympijský klub Košice sa podieľal na Športovej olympiáde Medzibodrožia a pomohol deťom z autistického centra v Myslave

Marián Kafka
alt

KOŠICE (OKKE) - Pod odbornou gesciou Olympijského klubu Košice sa 14. júna uskutočnil 5. ročník Športovej olympiády Medzibodrožia pre žiakov základných škôl. Podujatie v priestoroch bývalého učilišťa v Čiernej nad Tisou na vysokej úrovni usporiadala Stredná odborná škola na Rákocziho 23 v Kráľovskom Chlmci. Delegáciu OK Košice viedli jeho predseda Miroslav Luberda a čestný predseda Anton Švajlen. Na fotografii z podujatia Anton Švajlen pri štartovaní jednej zo súťaží.

Do súťaží v rámci olympiády sa pod vedením 23 pedagogických pracovníkov zapojilo 238 žiakov. Na športoviskách sa súťažilo vo futbale, plážovom volejbale, preťahovaní lanom, vybíjanej, behoch na 50 m, 800, resp. 1000 m (dievčatá absolvovali kratšiu trať) , v štafete na 4x200 m, skoku do diaľky, vrhu guľou a v silovom viacboji. Družstvá si však zmerali sily aj v olympijskom kvíze. V rámci podujatia žiaci plnili aj Odznak olympijskej všestrannosti (OLOV). V exhibičnom futbalovom stretnutí nastúpil výberu SOŠ v Kráľovaskom Chlmci proti výberu OK Košice. Zápas sa skončil remízou 4:4.

Členovia Olympijského klubu Košice sa 18. mája v rámci akcie Deň Zeme zapojili do úpravy a skrášlenia detského športového areálu v Súkromnej ZŠ a MŠ pre žiakov a deti s autizmom v Autistickom centre Rubikon Myslava. Podujatie sa uskutočnilo v spolupráci s US Steel Košice.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV