Športové aktuality
1 min. čítania

Olympijský klub Prešov oslávil Medzinárodný deň športu pre rozvoj a mier Jarným behom

OK Prešov

Prešov - Olympijský klub Prešov oslávil premiérový Medzinárodný deň športu pre rozvoj a mier zorganizovaním Jarného behu, ktorý bol ouvertúrou bežeckej sezóny v metropole Šariša. Spoluorganizátormi Jarného behu boli Fakulta športu Prešovskej univerzity a Oblastný bežecký spolok Prešov. Podpredsedníčka Olympijského klubu Prešov docentka Viera Bebčáková zdôraznila, že šport a športové aktivity sú univerzálnym jazykom spoločnosti a sú dôležité v každom veku. Viera Bebčáková najrýchlejších bežcov a bežkyne dekorovala medailami a pohármi. Štartovalo 62 vytrvalcov a vytrvalkýň. Najstarším aktérom na sedemkilometrovej trati bol športový nezmar Jozef Štec narodený v roku 1936 - v kategórii nad 70 rokov zvíťazil časom 37:14 min.
 
Výsledky:
Muži (7 km): 1. Filip Džubara (Obalservis Košice) 22:50 min, 2. Adrián Vavrek (Dulova Ves, okr. Prešov) 22:51, 3. Tomáš Kamas (ŠKP Spišská Nová Ves) 23:01.

Ženy (7 km): 1. Lívia Krajňáková (Obalservis Košice) 27:59, 2. Alexandra Balogová (Biatlon ŠK Prešov) 29:22, 3. Lucia Iľková (Prešov) 29:36.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV