Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijský klub Prešov podporil 22. ročník turnaja v plážovej hádzanej

Ján Jacoš, OK Prešov

Prešov, - Olympijský klub Prešov podporil 22. ročník príťažlivého turnaja 3b plážová hádzaná a 3. ročník Memoriálu Vincenta Lafka. Vincent Lafko (1945 - 2012) bol strieborným hádzanárskym olympionikom z Mníchova 1972, zakladateľom a predsedom Olympijského klubu Prešov (1993 až 2012) a plážovej hádzanej v Prešove. Z pozície zakladateľa a predsedu organizačného výboru turnaj s veľkým zanietením každoročne organizoval. Po jeho skone organizáciu podujatia prevzalo občianske združenie Plážová hádzaná 1995 Prešov. Šiestykrát, štvrtýkrát v rade, na piesku triumfovali hádzanári Tatrana Prešov, účastníci Ligy majstrov. Príjemne prekvapila slovenská reprezentácia do 16 rokov v plážovej hádzanej, ktorej vrcholila príprava na premiérové majstrovstvá Európy v Portugalsku 7. až 11. júla 2016. Na turnaji sa predstavilo rekordných 11 tímov. 

"Bol to veľmi vydarený ročník," podčiarkol šéf turnaja a združenia Pavol Derfényi. "Vilo Lafko sa na nás určite zhora pozeral... Budeme sa usilovať, aby sa na tomto podujatí predstavil aj nejaký tím z Poľska. Ďakujem všetkým aktérom a ľuďom, ktorí ho pripravovali a podporilo ho."

Hádzanárska legenda Ladislav Šesták odovzdal Cenu fair play Slovenského olympijského výboru za výrazný prínos v rozvoji plážovej hádzanej skvelému hádzanárovi Alexandrovi Radčenkovi. Predseda Olympijského klubu Prešov René Pucher ocenil reperezentačné družstvo Slovenska do 16 rokov. V organizačnom štábe podujatia pracovali aj členovia výboru OK Prešov Milan Foľta, Ján Jacoš a člen klubu Jozef Chalupa.

Finále: Tatran Prešov A - Slovensko U16 2:0 (9:6, 14:5), o 3. miesto: Tatran Prešov B - Fakulta športu PU Prešov 2:1 (12:13, 12:8, 6:4).

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV