Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijský klub Prešov podporil prvý ročník Memoriálu Vincenta Lafka v plážovej hádzanej

OK Prešov
Predseda Olympijského klubu Prešov René Pucher dekoruje najlepšieho brankára turnaja Attilu Puskása a hráča Olivera Rábeka.
Foto
OK PREŠOV

Prešov 7. júla - Letné kúpalisko na prešovskom Sídlisku III bolo počas prvého júlového víkendu dejiskom 20. ročníka turnaja v plážovej hádzanej, ktorý po prvý raz niesol názov Memoriál Vincenta Lafka. Vincent Lafko (1945 - 2012), vynikajúci hádzanár, ktorý získal striebro na OH 1972 a pôsobil aj ako úspešný tréner, bol v roku 1995 ako predseda Olympijského klubu Prešov zakladateľom najstaršieho podujatia v strednej Európe v plážovej hádzanej. Každoročne ho do roku 2012 s veľkým zanietením organizoval a stal sa popularizátorom tohto atraktívneho športu na Slovensku.

Od roku 2013 organizuje turnaj občianske združenie Plážová hádzaná 1995 Prešov. Už jedenásty raz bolo podujatie aj slovenským šampionátom mužov. Vlaňajšie prvenstvo na ňom obhájili hádzanári Tatrana Prešov. Tradičný turnaj v plážovej hádzanej, ktorý je jedným z  hitov  športového leta v metropole Šariša, podporil aj Olympijský klub Prešov. Najlepšiemu brankárovi a hráčovi turnaja venoval pamätné poháre. Z rúk predsedu Olympijského klubu Prešov a olympionika Reného Puchera si ich prevzali brankár Miškolca Attila Puskás a hráč Tatrana Prešov Oliver Rábek

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV