Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijský klub Vysoké Tatry zorganizoval: Štafeta 100 x 1000 m Štrba

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Štafeta 100 x 1000 m Štrba
V nedeľu 29. mája 2016 sa na Športovom štadióne ŠK Štrba uskutočnil už 31. ročník bežeckej štafety 100 x 1000 m, ktorý je už tradične súčasťou Dňa detí a športu.
V príjemnom počasí sa do bežeckej štafety zapojilo 262 pretekárov zo všetkých vekových kategórií. Toto podujatie je najmä oslavou športu, no zapojení pretekári mohli vyhrať pekné ceny. Najstarším pretekárom bol 73-ročný pretekár, olympionik, Július Lupták, titul najmladší pretekár získal trojročný Martin Mekýš.
Spestrením štafety bola olympijská Štafeta Rio 2016. Predsedníčka Olympijského klubu Vysoké Tatry Mária Jasenčáková priniesla na podujatie olympijskú pochodeň, s ktorou do štafety vybehli prítomné športové osobnosti. Samostatná akcia „Štafeta Rio 2016“ sa bude v Štrbe konať v piatok 3. Júna 2016 so sprievodnými akciami v Štrbe.
Organizátori svoje úsilie vynakladajú aj do rozvíjania športu v rodinách. Tento rok sa do pretekov zapojilo spolu 46 rodín. Všetkým účastníkom organizátori venovali účastnícky list, ktorý zároveň slúžil ako „podpiskarta“ pri autogramiáde so športovými osobnosťami. Tento rok prijalo pozvanie Ľubomír Moravčík, Zuzana Stromková, Tomáš Vaverčák, Katarína Šimoňáková, Ján Mikuš, Jana Gantnerová ml., Rastislav Václav a Martin Krempaský.
Okrem behu bol pre účastníkov pripravený aj pútavý sprievodný program, cvičenie na trampolínach, Nordic Walking, pre deti kolotoče a nafukovacie atrakcie, futbalový turnaj.

Zdroj: obec Štrba, aktuality: http://www.strba.sk/aktuality?article=1376

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV