SOŠV
Video
3 min. čítania

Olympijský magazín: Slovenskí juniorskí reprezentanti a konferencia SPORT (R)EVOLUTION

Miroslava Luptáková

V poradí jedenásty diel Olympijského magazínu vám opäť predstaví aktuálne témy zo sveta športu. Novým vydaním nášho pravidelného magazínu vás bude sprevádzať naša úspešná olympionička a držiteľka bronzovej medaily z olympiády v Londýne 2012 Danka Barteková. Na čo všetko sa v Olympijskom magazíne môžete tešiť? 

Predstavenie Dotkni sa hviezd priblížilo stovkám detí svet športu

V prvej reportáži vás zavedieme na predstavenie „Dotkni sa hviezd“, ktoré sa konalo v rámci Európskeho týždňa športu. V poradí piateho ročníka sa zúčastnilo takmer 700 detí, ktoré mohli na vlastné oči vidieť, ako to vyzerá počas olympijských hier či dozvedieť sa viac z ich histórie.

Najviac ma baví atmosféra pretekov

S triatlonom začala v trinástich rokoch a dnes je členkou Juniorského olympijského tímu. Reč je o Kristíne Jesenskej, ktorá v druhej reportáži prezradí nielen to, ako vyzerala jej cesta k triatlonu, no i to, ako prebieha jej tréning.

SPORT (R)EVOLUTION: Konferencia nabitá športom a zaujímavými spíkrami 

Premiérový ročník konferencie SPORT (R)EVOLUTION, konferencie plnej športu a všetkého, čo sa športu týka, bol plný zaujímavých spíkrov. Na dvoch pódiách sa diskutovalo napríklad o tom, ako nastaviť hlavu športovca v 21. storočí, ako sa vyrovnať s koncom kariéry, či o tom, ako vyzerá život vrcholovej športovkyne, ktorá je zároveň i matkou. Atmosféru z tejto konferencie vám priblíži ďalšia reportáž.

Gabriela Briškárová: „Členstvo v Juniorskom olympijskom tíme ma posúva dopredu“

Ďalšou členkou Juniorského olympijského tímu je Gabriela Briškárová, ktorá sa venuje taekwondu. Vo svojej doterajšej kariére sa už dvakrát tešila z bronzových medailí z juniorských majstrovstiev sveta. Niekoľkonásobná majsterka Slovenska prezradila, kde všade sa vďaka športu dostala, no i to, aká je pre ňu dôležitá znalosť cudzích jazykov.

Členku Juniorského olympijského tímu podporuje aj jazyková škola Berlitz. 

Testovali sme vedomosti talentovaných juniorov 

V olympijskom kvíze si tentokrát lámali hlavy slovenskí juniorskí reprezentanti. Atlétka Viktória Forster a rýchlostný kanoista Matúš Jedinák odpovedali na rôzne olympijské otázky. A ako sa im darilo? Dozviete sa v závere nášho magazínu.

Prajeme vám príjemné sledovanie a už teraz sa tešíme, keď vám predstavíme ďalšiu časť nášho Olympijského magazínu.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV