Šport a olympizmus
Bratislava
2 min. čítania

Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) po pilotnom ročníku vstupuje na základných školách do „ostrej“ prevádzky ako Národný športový projekt

Roman Hanzel

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) aj v školskom roku 2020/21 pokračuje v projekte Olympijský odznak všestrannosti, ktorý sa stretol s pozitívnym ohlasom na všetkých školách v jeho pilotnom ročníku v priebehu predošlého školského roka. V novom školstvom roku má OLOV status Národného športového projektu.

Na každú školu, ktorá sa zapojila do pilotného ročníka projektu OLOV, SOŠV koncom júna zaslal zaujímavé ceny pre pedagógov a pre každého zúčastneného žiaka certifikát s jeho bodovými výsledkami. Pre tých žiakov, ktorí splnili stanovené bodové kritériá, SOŠV poslal aj odznaky (zlaté, strieborné, či bronzové).

Projekt Olympijský odznak všestrannosti je určený pre 6. ročníky základných škôl. Testovať sa v jeho rámci môžu žiaci buď jednorazovo (niekoľkokrát počas školského roka), prípadne možno využiť postupovú súťaž škôl. Reprezentačné družstvo školy v takom prípade musí pozostávať z ôsmich žiakov – štyroch dievčat a štyroch chlapcov.

V prípade záujmu o zapojenie školy do projektu OLOV, SOŠV žiada školy, aby nahlásili potrebné informácie (názov školy, meno zodpovedného pedagóga spolu s telefónnym číslom a emailom, testovanie jednotlivcov/postupová súťaž družstiev) písomne na adresu [email protected] do 30. septembra 2020. Poskytnuté údaje budú v súlade s predpismi GDPR slúžiť len pre potreby projektu SOŠV a nebudú posunuté tretím stranám. Viac sa o tom dozviete na https://www.olympic.sk/podmienky-ochrany-osobnych-udajov-sukromia

Po nahlásení informácií škola obdrží kompletné inštrukcie k ďalšiemu postupu smerom k realizácií projektu OLOV.

Slovenský olympijský a športový výbor verí, že aj v tomto školskom roku 2020/2021 sa podarí aktivovať čo najviac škôl a ich žiakov do projektu Olympijský odznak všestrannosti (OLOV). SOŠV chce prostredníctvom tohto projektu zvýrazniť dôležitosť športovania ako najdôležitejšieho preventívneho prostriedku zdravej spoločnosti.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV