Športové aktuality
4 min. čítania

OLYMPIJSKÝ PLAYLIST #5: Čo počúvajú slovenskí športovci na Vianoce?

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Čo počúvajú na Vianoce Alex Longová, Richard Nagy, Adam Žampa, Barbora Mokošová a Marcel Lomnický?

Je tu čas vianočný a to okrem nakupovania darčekov, vypekania dobrôt a ozdobovania celého domu znamená aj počúvanie tých najlepších vianočných hitov. Ak neviete, čo tento rok počúvať, nezúfajte. Máme pre vás skvelé tipy.

Oslovili sme slovenských športovcov, aby nám pomohli zostaviť ideálny sviatočný playlist z ich obľúbených piesní. Nechajte sa inšpirovať skladbami, ktoré doma počúva Adam Žampa, Alex Longová, Marcel Lomnický, Barbora Mokošová a Richard Nagy.

Žampa je fanúšik klasiky

Adam Žampa

- Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You

- Wham! – Last Christmas

- Andy Williams – It´s the Most Wonderfull Time of the Year

- Tichá Noc

- Rolničky

„Ja osobne mám vianočné pesničky veľmi rád. Vytvoria tú správnu vianočnú atmosféru a pravé vďaka týmto pesničkám sú Vianoce Vianocami. Či už pri večeri s rodinou, alebo niekde na horúcom jabĺčku s kamarátmi. Pesničky tomu dodajú to pravé čaro,“ myslí si Adam Žampa.

„Skôr som fanúšikom klasických vianočných hitov, ktoré človeka neomrzia ani po rokoch. Hrajú mi od konca novembra a až do Nového roka, čiže niečo viac ako mesiac,“ dodáva slovenský lyžiar.

Longová s vianočnými hitmi začína pri pečení

Alex Longová

Brenda Lee - Rockin’ Around the Christmas Tree

John Lennon, Yoko Ono – Happy Xmas (War is Over)

IMT Smile - Najkrajšie Vianoce

Václav Neckař - Půlnoční

Jose Feliciano -Feliz Navidad

„Vianočnú hudbu mám veľmi rada. Tým, že si ju púšťam len pár dní v roku, je pre mňa čarovná a nezunuje sa mi. Dobre ma naladí a dotvorí pravú atmosféru Vianoc,“ odkazuje lukostrelkyňa Alex Longová.

„Last Christmas znie snáď odvšadiaľ a už som jej presýtená. V mojom playliste nájdete mix, ale prevažujú skôr staršie pesničky, na ktoré ma pred rokmi naladil brat pri zdobení stromčeka. Tie mi vyčaria takú pravú vianočnú náladu,“ hovorí účastníčka olympijských hier 2016.

„Rádio veľmi nepočúvam, preto sa ku mne vianočná hudba dostane oveľa neskôr. I keď je pravda, že tento rok mi môj kondičný tréner púšťa vianočné skladby už od októbra. Ja začínam až pri vianočnom pečení, pár dní pred Vianocami a samozrejme hudba nemôže chýbať pri zdobení stromčeka na Štedrý deň,“ dodáva športovkyňa.

Lomnický počúva pri zdobení stromčeka americkú klasiku

Marcel Lomnický

Frank Sinatra - The Little Drumner Boy

Ella Fitzgerald - Frosty The Snowman

Eagles - Please Come Home For Christmas

Kylie Minogue - Santa Baby

Louis Armstrong, The Commanders - Cool Yule

„Vianočnú hudbu mám rád, ale púšťam si ju len keď si chcem navodiť vianočnú atmosféru. Napríklad, keď vešiam doma vianočnú výzdobu, keď s rodinou ozdobujeme vianočný stromček alebo keď sa pečie vianočné pečivo. Dotvára to príjemnú atmosféru,“ hovorí kladivár Marcel Lomnický.

„Inak si vianočnú hudbu nepúšťam vôbec, na tréningoch preferujem niečo iné, takisto v aute mám rád iný žáner. Keď už počúvam vianočné piesne, mám rád americkú klasiku,“ hovorí účastník olympijských hier v Rio de Janeiro 2016.

Mokošová vianočnú hudbu miluje, hrá jej už koncom novembra

Barbora Mokošová

Mariah Carey - All I Want for Christmas is You

Ariana Grande - Santa Tell Me

Michael Bublé - It´s Beginning to Look a Lot Like Christmas

Michael Bublé - Holly Jolly Christmas

Kelly Clarkson- Underneaths the Tree

„Milujem vianočnú hudbu a je súčasťou môjho každodenného života. Počúvam takmer všetko, už od konca novembra, keď už začína byť vianočná atmosféra,“ hovorí čerstvá bronzová medailistka z ME v gymnastike Barbora Mokošová.

Nagy a vianočné skladby? Od začiatku večere do štartu Popolušky

Richard Nagy

Lou Monte - Dominick the Donkey

Dropkick Murphys – Christmas( Baby Please Come Home)

The Pouges, Kirsty MacColl - Fairytale of New York

Frank Sinatra - Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Karpina – Vianočná

Richard Nagy sa priznal, že nie je veľkým fanúšikom vianočnej hudby. Vianočnú hudbu moc nemusím. Teda, aj by som ju mal rád, keby som ju počul len 24. decembra a nie mesiac predtým každých 10 minút,“ hovorí so smiechom náš plavecký reprezentant.

„Ak by som si mal vybrať, určite budem radšej počúvať niečo menej známe. Súčasťou môjho playlistu je takáto hudba každý rok, presne od začiatku našej vianočnej večere až do začiatku Popolušky,“ dodáva.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV