Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijský tím USA bude mať 222 športovcov

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Strážnik kráča popri transparentoch Peking 2022 pred hlavným mediálnym centrom. V pozadí stojí olympijská veža v Pekingu, 24. januára 2022. Foto: TASR/AP
Los Angeles 24. januára (TASR) - USA bude na ZOH 2022 v Pekingu reprezentovať 222 športovcov, medzi ktorými nebudú chýbať lyžiarka Mikaela Shiffrinová a snoubordista Shaun White. Olympijský a paralympijský výbor USA (USOPC) oznámil zloženie nominácie v pondelok.

Dvojnásobná olympijská víťazka Shiffrinová absolvuje už svoje tretie ZOH, trojnásobný olympijský šampión White zažije už svoju piatu zimnú olympiádu po rokoch 2006, 2010, 2014 a 2018. "Olympiády sú ukážkou toho najlepšieho z ľudstva a športu a Peking 2022 nebude iný. USOPC a národné športové federácie sa zaviazali urobiť všetko pre bezpečnosť našich športovcov a ich podporu," uviedla v oficiálnom vyhlásení výkonná riaditeľka USOPC Sarah Hirshlandová.

Okrem Whitea už na piate ZOH idú aj snoubordistka Lindsey Jacobellisová, skeletonistka Katie Uhlaenderová a reprezentant v curlingu John Shuster. Osem reprezentantov USA sa zúčastní na svojich štvrtých ZOH - bobistky Elana Meyersová Taylorová a Kaillie Humphriesová, akrobatická lyžiarka Ashley Caldwellová, krasokorčuliar Evan Bates, hokejistka Hilary Knightová, sánkar Chris Mazdzer a snoubordisti Faye Guliniová a Nick Baumgartner. "Máme tím, ktorý je skvelým mixom šampiónov aj nováčikov," citovala agentúra AP slová šéfa americkej výpravy v Číne Ricka Adamsa. Otvárací ceremoniál je v Pekingu na programe 4. februára, záverečný 20. februára.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV