Šport a olympizmus
2 min. čítania

Olympionici-seniori v Kúpeľoch Dudince, týždňové liečebné pobyty im venovala Nadácia SOV

DUDINCE (SOV) - Koncom minulého roka udelila Nadácia Slovenského olympijského výboru (SOV) v rámci svojho projektu Olympijské srdce pre seniorov poukazy na týždňové liečebné pobyty v Kúpeľoch Dudince dovedna 13 olympionikom-seniorom a ďalším dvom významným športovým osobnostiam. Z radov olympionikov poukazy od Nadácie SOV dostali bývalí hokejisti Jozef Golonka a Pavol Svitana, atlétky Mária Mračnová-Faithová (u dám uvádzame aj dievčenské mená, pod ktorými súťažili na olympijských hrách) a Jozefína Čerchlanová, volejbalistky Pavlína Kohútová-Štefková a Mária Javorčíková-Mališová, basketbalisti Stanislav Kropilák a Ľudmila Pěčová-Chmelíková, strelec Ivan Némethy, športová gymnastka Ingrid Potisková-Holkovičová, hádzanárka Janka Stašová, rýchlostný kanoista Ľubor Štark a moderný päťbojár Peter Vyskočil, ako aj bývalý hokejový tréner Vladimír Šťastný a stolná tenistka Alica Chladeková-Grofová.

Príjemné posedenie olympionikov a zástupcov Nadácie SOV v Kúpeľoch Dudince - sprava Pavlína Kohútová-Štefková, jej priateľka, Gábor Asványi, Dušan Guľáš, Peter Vyskočil, Pavol Svitana, Alica Chladeková-Grofová a Juraj Minčík. FOTO: SOV
Príjemné posedenie olympionikov a zástupcov Nadácie SOV v Kúpeľoch Dudince - sprava Pavlína Kohútová-Štefková, jej priateľka, Gábor Asványi, Dušan Guľáš, Peter Vyskočil, Pavol Svitana, Alica Chladeková-Grofová a Juraj Minčík.
Foto
SOV

Prvé pobyty držiteľov poukazov Nadácie SOV v Kúpeľoch Dudince sa realizovali v priebehu apríla. V Hoteli Minerál počas týždňového pobytu absolvovali viacerí bývalí úspešní slovenskí slovenskí športovci procedúry, zahrnuté v balíku Medical Gold. Väčšina ocenených si kvôli svojim pracovným, rodinným či trénerským povinnostiam vybavovala individuálny neskorší termín pobytu, štyria sa však v Dudinciach v apríli zišli v rovnakom termíne - Pavlína Kohútová-Štefková, Alica Chladeková-Grofová, Pavol Svitana a Peter Vyskočil. Ich pobyt zakončila spoločná večera, na ktorej sa s nimi zúčastnili nový predseda správnej rady Nadácie SOV Dušan Guľáš, člen správnej rady Juraj Minčík a výkonný riaditeľ SOV Gábor Asványi.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV