Športové aktuality
3 min. čítania

Organizátorov EYOF 2022 Banská Bystrica čaká ďalšia veľká previerka

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Riaditeľ organizačného výboru EYOF 2022 Banská Bystrica Peter Hamaj počas stretnutia technických delegátov v hoteli Kaskády.
Foto
SOŠV

Zástupcovia národných olympijských výborov z celej Európy, koordinačnej komisie EOV a technickí delegáti jednotlivých športov na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF 2022) v Banskej Bystrici sa stretávajú tento týždeň v hoteli Kaskády na úpätí Kremnických vrchov. Na stretnutí sa dozvedia posledné novinky o organizácii najväčšieho multišportového podujatia na Slovensku, ktoré sa uskutoční od 24. do 30. júla 2022.

Pre organizátorov je tento týždeň významný, keďže je to ich jedna z veľkých previerok.

Od utorka absolvujú na strednom Slovensku svoje stretnutie so zástupcami organizačného výboru a Slovenského olympijského a športového výboru technickí delegáti, ktorí budú na EYOF zodpovední za jednotlivé športy. V Banskej Bystrici a jej okolí sa bude v lete súťažiť v desiatich športoch – atletike, plávaní, džude, tenise, bedmintone, cyklistike, športovej gymnastike, volejbale, basketbale a v hádzanej.

Informácie o aktuálnom stave príprav na EYOF 2022

Zároveň v týchto dňoch sa na Slovensku koná zasadnutie koordinačnej komisie Európskych olympijských výborov pre EYOF 2022. Komisiu vedie Joseph Cassar z Malty, jej členom je aj niekdajší skvelý stolný tenista Jean-Michel Saive z Belgicka. Členovia koordinačnej komisie už absolvovali v minulosti viacero mítingov s organizačným výborom a navštívili už aj športoviská v Banskej Bystrici a jej okolí.

Počas utorka budú do hotela Kaskády, ktorý sa nachádza neďaleko Sliača, prichádzať zástupcovia národných olympijských výborov, ktorých športovci sa predstavia na EYOF. Od organizátorov si počas ďalších dní vypočujú viaceré informácie, ktoré ich mládežníckym tímom pomôžu v prípravách na najvýznamnejšie európske podujatie pre športovcov vo veku od 14 do 18 rokov.

Dozvedia sa novinky o organizácii vrátane ubytovania, akreditácie, ceremoniálov a dopravy. Nebude chýbať ani prehliadka jednotlivých športovísk.

Posledné veľké stretnutie pred EYOF

Jozef Liba a EYOF
Generálny sekretár SOŠV Jozef Liba (vpravo) nechýba na tohtotýždňových stretnutiach v hoteli Kaskády.
Foto
SOŠV

„Čaká nás posledné veľké stretnutie pred EYOF. Sme presvedčení, že športovci, ktorí sa predstavia v Banskej Bystrici, budú svetlou budúcnosťou pre Európu a už čoskoro budú reprezentovať svoje krajiny na olympijských hrách. Svetu aj z Banskej Bystrice vyšlú správu o olympijskom duchu a priateľstve,“ povedal generálny sekretár Slovenského olympijského a športového výboru Jozef Liba.

Na strednom Slovensku sa bude súťažiť v desiatich športoch na trinástich športoviskách. Okrem Banskej Bystrice sa využije aj športová infraštruktúra vo Zvolene, Detve, Badíne a v Slovenskej Ľupči. Celkovo na Slovensko pricestuje v závere júla 3600 športovcov a členov realizačných tímov.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV