Športové aktuality
Reportáž
3 min. čítania

Osemsto farebných nôh sa prebehlo po Bratislave

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško

V sobotu 10. júla bola Bratislava plná olympijských farieb. 400 nadšených bežcov sa zúčastnilo na Farebnom behu Slovenského olympijského tímu. Víťazom bol každý jeden z nich – cieľom bolo zašportovať si a dobre sa zabaviť.

Už od skorého rána sa okolie nábrežia pri Dunaji plnilo nadšencami športu a ich podporovateľmi. Štart aj cieľ Farebného behu sa nachádzal na Námestí M. R. Štefánika pri Eurovei. Päťkilometrová trasa lemovala breh Dunaja zo staromestskej i petržalskej strany. Ideálna trať na slnečný víkendový deň.

400 bežcov odštartovala Kuzminová

Od sochy Milana Rastislava Štefánika sa štartovalo o deviatej. Podujatie otvorili zástupcovia Slovenského olympijského a športového výboru spoločne s moderátorom Tomaggiom a ambasádormi – bývalou biatlonistkou Anastasiou Kuzminovou a influencerom Expl0itedom. Väčšina z viac ako štyristovky zúčastnených bežcov zvládli 5 kilometrovú trasu za približne polhodinu. Najväčší potlesk v cieli patril tým najrýchlejším bežcom spomedzi mužov aj žien. Dôležité však bolo dobre sa zabaviť.

Skupina bežcov na začiatku 5 kilometrovej trate.
Skupina bežcov na začiatku 5 kilometrovej trate.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Úplne prvý preťal cieľovú pásku Richard, ktorý do Bratislavy cestoval až z Kysúc. Bola to úplná pohodička, vôbec som nečakal, že vyhrám,“ povedal v cieľovej zóne športovec, ktorý sa už dlhší čas venuje boxu. Na farebný beh sa špeciálne nepripravoval, zabehať si chodil len v rámci tréningu. „Podujatie sa mi veľmi páčilo, určite tu nie som poslednýkrát,“ odkázal najrýchlejší bežec dňa.

Spomedzi žien mala najlepšiu kondičku bežkyňa Nataša. „Bežalo sa mi výborne, bolo skvelé počasie,“ hovorila v cieli športovkyňa, ktorá chodieva behávať pravidelne. „Myslím, že ľudí tu bolo tak akurát, bolo to ideálne a príjemné.“

Bratislava sa zafarbila do olympijských farieb.
Bratislava sa zafarbila do olympijských farieb.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Zabavili sa všetci - od bežcov až po divákov

Počas behu sa však nenudili ani deti, nebežci či tí, ktorí prišli podporiť zafarbených športovcov. Vďaka hlavnému partnerovi Slovenského olympijského a športového výboru - Zlatý Bažant 0,0 % mohli stráviť čas v oddychovej zóne, vyskúšať si rôzne aktivity či doplniť tekutiny vychladeným nealkom.

Po skončení pretekov a vyhodnotení a ocenení troch najlepších mužských a ženských bežcov nasledovala autogramiáda bývalých športovcov a ambasádorov. Nechýbala úspešná olympionička Kuzminová, futbalový útočník Róbert Vittek, tenistka Dominika Cibulková aj spomínaný Expl0ited. Fotografie s našimi hviezdami a ich podpisy získali všetci záujemcovia na autogramiáde po skončení behu.

„Farebné behy majú vždy niečo do seba. Vidieť šťastných spotených a farebných ľudí, ktorí spokojní  dobehnú do cieľa, je fantázia. Ja som im dokonca spoločne s Anastasiou Kuzminovou mohol dávať medaily. To bol taký zážitok, že o tom budem dnes rozprávať rodičom,“ priznal s úsmevom Peter „Expl0ited“ Altof, jeden z ambasádorov nielen Farebného behu, ale aj iných podujatí Slovenského olympijského a športového výboru.

V oddychovej zóne, ktorú pripravil - Zlatý Bažant 0,0 %, sa zabavili bežci aj diváci.
V oddychovej zóne, ktorú pripravil - Zlatý Bažant 0,0 %, sa zabavili bežci aj diváci.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Farebným behom sa leto iba začína

Farebným behom sa iba rozbiehajú bohaté aktivity SOŠV  počas letných dní. Počas konania letných olympijských hier v Tokiu bude prebiehať prvýkrát v slovenskej histórii Olympijský festival. Na návštevníkov v rezorte x-bionic sphere v Šamoríne čaká 17 dní športovania, kvalitnej zábavy i dobrého jedla.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV