Šport a olympizmus
2 min. čítania

Osmička športovcov vrátane Emmy Zapletalovej sa stala štipendistami Olympijskej solidarity MOV

Štipendistka Olympijskej solidarity MOV Emma Zapletalová skončila v Tokiu v olympijskom debute pätnásta.
Foto
SOŠV/JÁN SÚKUP

Osmička slovenských športovcov bude do olympijských hier 2024 v Paríži poberať štipendium z Olympijskej solidarity Medzinárodného olympijského výboru (OS MOV). Žiadosti o podporu už schválili zástupcovia OS MOV.

Žiadateľmi o štipendium boli predovšetkým športovci v mladom veku, ktorí sa usilujú o štart na olympijských hrách v Paríži. Financie z Olympijskej solidarity MOV budú môcť čerpať Oliver Pirhala, ktorý sa môže stať prvým slovenským zástupcom na olympijských hrách v tanečnom športe v odvetví breaking, rýchlostná kanoistka Lisa Maria Gemsjägerová, vodná slalomárka Zuzana Paňková, atléti Emma ZapletalováMiroslav Úradník, športová gymnastka Barbora Mokošová, strelec Michal Slamka a lukostrelkyňa Denisa Baránková.

V minulosti z tejto osmičky už na olympijských hrách štartovali Emma Zapletalová, Miroslav Úradník, Barbora Mokošová a Denisa Baránková.

Štipendisti Olympijskej solidarity MOV v individuálnych športoch môžu čerpať financie na športovú prípravu podporu až do ukončenia parížskeho športového sviatku. Tieto prostriedky môžu byť použité na zabezpečenie prípravy podľa rámca, ktorý vymedzuje MOV.

Financie môžu športovci využiť na celkové zabezpečenie svojej prípravy na olympijské hry 2024 (vrátane športového materiálu, doplnkov výživy, telovýchovno-lekárskych prehliadok, masáží a pod.), ako aj na účasť na súťažiach.

SOŠV pravidelne pripravuje kvalitné projekty pre Olympijskú solidaritu Medzinárodného olympijského výboru, vďaka čomu už veľa rokov výrazne participuje na jej rôznorodých programoch.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV