Športové aktuality
III. zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020
4 min. čítania

Ôsmy súťažný deň v Lausanne: Hokejistky s prvým bodom, sánkari na 5. mieste

Slovenská hokejová reprezentácia hráčok do 16 rokov dnes odohrala svoj prvý zápas na III. zimných olympijských hrách mládeže.
Foto
OIS

Sme za polovicou. Jedna časť športovcov odišla, druhá prišla a po prvý raz sme sa tento rok boli pozrieť aj v St. Moritzi. Čo nám priniesol ôsmy deň na III. zimných olympijských hrách v Lausanne 2020? 

Sledujte našich športovcov v Lausanne na našich sociálnych sieťach: 

Facebook: Slovenský olympijský tím 
Instagram: @slovenskyolympijskytim
Twitter: Slovenský olympijský tím 

Doobedu sme pozornosť upriamili na St. Moritz, kde sa v piatok rozbehli súťaže sánkarov. Zo Slovákov v úvodný deň jazdili najprv Nikola Trembošová a Bianka Petríková na jednosedadlových saniach, ktoré obsadili 17. a 19. priečku. Sedemnásta Trembošová stratila na prvú Nemku Fräbelovú 2,795 sekúnd. „Ich výsledky v pretekoch približne zodpovedajú tomu, čo predvádzali v tréningoch. Na jednosedadlové sane sa nijako špeciálne nezameriavajú, na tejto olympiáde sú pre ne hlavné ,dvojky´. Veríme, že v súťaží dvojíc sa v sobotu sa tiež prebojujú do prvej šestice,“ uviedol po pretekoch dievčat predseda Slovenského sánkarského zväzu a vedúci našej sánkarskej časti výpravy Jozef Škvarek. 

Vratislav Varga s Metodom Majerčákom si počínali veľmi dobre a obsadili piate miesto, keď na víťaznú nemeckú osádku Moritz Jäger – Valentin Steudte stratili 1,549 s.
Vratislav Varga s Metodom Majerčákom si počínali veľmi dobre a obsadili piate miesto, keď na víťaznú nemeckú osádku Moritz Jäger – Valentin Steudte stratili 1,549 s.
Foto
Jozef Škvarek

Varga s Majerčákom piati 

Po súťaži jednosedadlových saní dievčat nasledovali súťaže dvojsedadlových saní chlapcov. Vratislav Varga s Metodom Majerčákom si počínali veľmi dobre a obsadili piate miesto, keď na víťaznú nemeckú osádku Moritz Jäger – Valentin Steudte stratili 1,549 s. „Určite som veľmi spokojný. Odhadoval som, že by sme mohli skončiť do 6. miesta a vyšlo to ešte lepšie. Po prvej jazde sme boli štvrtí, ale vedeli sme, že vynikajúci Rusi ju pokazili a v druhej jazde budú oveľa lepší. Nebola to tu naša úplne najlepšia jazda, v tréningu sme raz išli ešte o desatinu sekundy rýchlejšie. Štarty nám však dnes vyšli lepšie ako v tréningoch. Vlani sme tu v St. Moritzi skončili deviati v pretekoch Svetového pohára mladších juniorov. Bolo tu vtedy o niečo osádok ako teraz a dráha bola ťažšia ako teraz, momentálne je upravená lepšie,“ vyjadril sa po pretekoch člen posádky Majerčák.

Viac o dnešnom výkone slovenských sánkarov 

Na snímke Zuzana Dobiašová.
Na snímke Zuzana Dobiašová.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Jeden bod pre hokejistky 

Slovenská hokejová reprezentácia hráčok do 16 rokov dnes odohrala svoj prvý zápas. Súpera mala hneď na úvod ťažkého – Švédsko sa nám počas histórie mládežníckych olympiád zdolať ešte nepodarilo. Napriek prehre 2:3 po samostatných nájazdoch sme však spokojní. Nielenže sme do švédskej bránky poslali v riadnom hracom čase o jeden gól viac ako pred štyrmi rokmi v Lillehammeri, hrali sme vyrovnaný zápas, ktorý ocenila aj hlavná trénerka Gabriela Sabolová. „Švédky sme prekvapili hneď v úvode a veľmi rýchlo sme išli do dvojgólového vedenia. Dievčatá dodržiavali taktiku, hrali sme aktívne. Úvod bol ako z ríše snov,” vyjadrila sa k prvej časti zápasu Sabolová.  „Škoda, že sme nevyužili presilové hry na konci. Vtedy sme verili, že sa nám to podarí strhnúť na našu stranu… A nájazdy? Ako všetci vravia, to je už lotéria. Máme však bod, s ktorým sme vopred nerátali. Samozrejme, teraz sa nám aj ten máli, no musíme byť pokorní a ísť k od zápasu k zápasu. Aj jeden sa ráta a sme s ním spokojní. Súper je predsa len o triedu vyšší a má širšiu základňu, no naše dievčatá ukázali, že keď do toho dajú srdce a hrajú ako jeden tím, tak sú rovnako šikovné,” vyjadrila trénerka pochvalu smerom k dievčatám.

Viac o zápase Švédsko – Slovensko 

Výsledky našich športovcov na jednom mieste si môžete pozrieť aj v našom dennom prehľade. 

Výsledky 8. súťažného dňa

Program 9. súťažného dňa (18. január)

Snoubording

09:30 - 15:00

Slopestyle (D)

Eva Hanicová

Beh na lyžiach

11:00 - 14:15

Cross country cross (D + CH)

Timea Mazúrová

   

Kristína Sivoková

   

Denis Tilesch

   

Matúš Oravec

Šortrek

11:00 - 14:30

1000m (D)

Petra Rusnáková

Sánkovanie

08:30 - 10:30

jednosedadlové sane (CH)

Vratislav Varga

   

Dávid Lihoň

     

11:00 - 12:30

dvojsedadlové sane (D)

Nikola Trembošová

   

Bianka Petríková

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV