Šport a olympizmus
2 min. čítania

OVEP zavítal virtuálne aj na Gymnázium A. Sládkoviča v Banskej Bystrici

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč

Počas prijímacích skúšok na Gymnáziu Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici (GAS) sa vedenie školy rozhodlo zorganizovať webinár pre svojich študentov oslovením Centra voľného času - JUNIOR, ktoré na základe podpísania Memoranda o spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom ponúka pre školy webináre v rámci Programu vzdelávania olympijských hodnôt (OVEP).

Webinár o olympijských symboloch sa uskutočnil 3. mája 2021 s účasťou viac ako 300 študentov gymnázia.

Koncepcia webinára bola vytvorená tak, aby sa študenti zapájali do aktivít a aj tým si zapamätali čo najviac informácií a využili ich na ďalšie šírenie myšlienok olympizmu.

Študenti sa počas webinára museli aktívne hýbať a zdieľať svoje názory. Virtuálne sa dokonca preniesli aj na otvárací ceremoniál OH 2008 v Pekingu, kde sa spoločne zapojili do symbolického vypustenia holubíc mieru. Okrem toho sa dozvedeli množstvo informácií o olympijských symboloch, nielen o historických faktoch, ale aj o zaujímavostiach z jednotlivých olympijských hier. Najodvážnejší si vyskúšali aj virtuálnu štafetu cez platformu MS Teams.

Študentom GAS bol zároveň odprezentovaný aj Európsky olympijský festival mládeže EYOF 2022 Banská Bystrica a boli vyzvaní k aktívnej participácií na tomto podujatí.

Lektor webinára z Centra voľného času - Junior v Banskej Bystrici Julián Krull v tejto súvislosti poznamenal: “Nevedeli sme si predstaviť efektívne pracovať so stovkami študentov počas takého krátkeho času na jednom mieste. Online priestor a možnosti webinárov nám v tejto náročnej dobe takúto príležitosť ponúkli.”

Webinár bol hodnotený ako veľmi prínosný a vedenie školy prejavilo záujem o zorganizovanie ďalších webinárov na ich škole aj v budúcnosti.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV