Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Pandémia obezity

Stanislav Benčat, Milan Sedliak

Počúvajte zadarmo na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Slovenský olympijský a športový výbor si pre vás pripravil veľkú chuťovku, jednohubku, créme de la créme na podcastovej scéne – Čo chutí zdraviu. V novom podcaste sa vám bude pravidelne prihovárať moderátorské duo Stanislav Benčat a Milan Sedliak, vedecký pracovník na Fakulte telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave.

V podcaste Čo chutí zdraviu sa budeme venovať témam zdravého, ale aj nezdravého životného štýlu, stravovacím návykom, chorobám. Pozrieme sa na jedálniček našich špičkových športovcov, na ich obľúbené snacky po zápasoch a pretekoch, ako aj na pohľady doktorov, odborníkov na najzávažnejšie problémy spojené s jedlom v dnešných dňoch.

V úvodnom diele podcastu Čo chutí zdraviu sme sa rozprávali s doktorkou Adelou Penesovou, ktorá pracuje v Biomedicínskom centre Slovenskej akadémie vied, kde sa venuje výskumu obezity, diabetu, hypertenzie či sklerózy multiplex. Je členkou odborných lekárskych a vedeckých spoločností, má bohaté skúsenosti z pôsobenia v prestížnych inštitúciách v zahraničí. Je autorkou alebo spoluautorkou viac ako 50 vedeckých publikácií a predsedníčkou Slovenskej asociácie pre výživu a prevenciu.

V pilotnom vydaní podcastu Čo chutí zdraviu sme sa rozprávali o pandémii obezity.

Čo všetko nájdete v novom podcaste Čo chutí zdraviu?

Je obezita choroba?

Aký je rozdiel medzi obezitou a nadváhou?

Ako sa dá liečiť?

Čo je zdravšie – byť chudý a fyzicky neaktívny alebo aktívny s nadváhou?

Ako veľmi nebezpečné je stravovať sa vo fastfoodoch?

Prečo niektorí ľudia zo stresu chudnú a iní priberajú?

Môžu obézni ľudia pomýšľať na sexuálnu aktivitu?

Ako sa dá vyvarovať cukrovke?


Pozrite si podcast vo video podobe


Počúvajte zadarmo na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Ako počúvať podcasty?

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý druhý týždeň môžete počúvať podcast Čo chutí zdraviu. 

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify).

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV