Šport a olympizmus
2 min. čítania

Parádna premiéra Prešovského pohára v Nordic Walkingu

Viera Bebčáková

Vydarenú premiéru mal Prešovský pohár v Nordic Walkingu, ktorý pripravilo združenie Nordic Walking Running Prešov v nádhernej scenérii rekreačnej zóny Borkút pri Haniske. Zápolilo 67 vyznávačov Nordic Walkingu z viacerých kútov Slovenska. Podujatie malo vysokú organizačnú i spoločenskú úroveň, a tak jeho aktéri strúhali Jožkovi Šoltésovi - duši podujatia - jednu poklonu za druhou. Jozefovi Šoltésovi trochu skomplikovala situáciu piatková búrka i dážď - musel pozmeniť trať, ale všetko zvládol na jednotku. Podujatie bolo i súčasťou Prešovskej ligy v Nordic Walkingu.

Výrazný podiel na úspechu premiérového ročníka Prešovského pohára mala Fakulta športu Prešovskej univerzity a Lenka Tlučáková, ktorá na nej pôsobí, a ktorá zároveň zastupovala aj Olympijský klub regiónu Prešov. Nordic Walkingu sa venuje desať rokov a vyniká zanietenosťou a erudovanosťou. Pomocnú ruku tiež podal Oblastný bežecký spolok v Prešove.

"Som veľmi spokojný, účasť prevýšila naše očakávanie," zvýraznil Jozef Šoltés. "Piatková búrka nám trochu skomplikovala situáciu. Nakoniec sme všetko zvládli, trať si aktéri podujatia pochvaľovali. Potešilo nás, že prišli pretekári z Trnavy, Rožňavy, Lučenca, Dobšinej, Liptova. Nordic Walking sa čoraz viac dostáva do povedomia ľudí. Veľký záujem bol o lektorstvo Lenky Tlučákovej, ktorá sa tejto disciplíne venuje z odbornej stránky už desať rokov."

V hlavných kategóriách sa z prvenstiev tešili Viktor Lapšanský (NW Running Stará Ľubovňa) a Jiřina Šerfelová (ŠK Štrba)

Viktor Lapšanský: "Podujatie bolo fantastické, poďakovať treba organizátorom na čele s Jožkom Šoltésom. Urobili nám krásny deň po niekoľkých mesiacoch, keď platili opatrenia. Prvé preteky, ktoré sme absolvovali v tomto roku, mali top úroveň. Z atmosféry máme nezabudnuteľný zážitok, bolo to ozaj super. Prvenstvo ma teší, je motiváciou do ďalších pretekov."

Jiřina Šerfelová: "Trať bola veľmi pekná, členitá. Konkurencia bola dobrá, štartovali mladé pretekárky, ale vyšlo mi to. Určite prídem aj na ďalší ročník, lebo my sme taká kamarátska partia, takže už sa naň teším. Mám radosť z prvenstva i peknej ceny. Preteky boli pripravené parádne."   

Novinky

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV