Šport a olympizmus
3 min. čítania

Parížania spúšťajú predaj vstupeniek, pomôže lotéria

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Súťaže na OH 2024 sa budú konať aj pod ikonickou Eiffelovou vežou.
Foto
PARIS 2024

Organizátori olympijských hier 2024 v Paríži otvoria tento týždeň pre verejnosť platformu pre predpredaj vstupeniek. Vzhľadom na očakávaný záujem o 10 miliónov lístkov sa bude hrať v lotérii, ktorá prostredníctvom verejného online žrebovania rozdelí balíčky vstupeniek záujemcom z celého sveta. Registrácia na vstupenky do Paríža sa začne 1. decembra.

V prvej fáze získajú vstupenky záujemcovia, ktorých vyžrebujú 31. januára. Od februára pôjdu do žrebovania ďalšie tri milióny lístkov už na jednotlivé súťaže.

Vstupenky do Paríža len cez oficiálny predaj

Vstupenky do Paríža 2024 - Roland Garros
Fanúšikovia počas OH v Paríži môžu zažiť aj atmosféru v areáli Rolanda Garrosa.
Foto
PARIS 2024

Vstupenky na Hry XXXIII. olympiády je možné získať len prostredníctvom oficiálnej digitálnej platformy a nebudú ich predávať sprostredkovatelia. Ako naznačuje slogan „Hry dokorán“, Paríž 2024 sa s fanúšikmi chce podeliť o možnosť zdieľať olympijskú atmosféru. Registrácia i predaj budú na stránke https://tickets.paris2024.org.

„Ponúkame najväčší počet vstupeniek, aký bol kedy v predaji pre športové podujatie a otvárame hry širšiemu publiku,“ povedal prezident organizačného výboru Tony Estanguet. Olympijské hry v Paríži sa uskutočnia od 26. júla do 11. augusta 2024. „Tešíme sa, že Paríž bude zdieľať svoje ikonické miesta a objekty s fanúšikmi, aby mohli pocítiť emócie a magickú atmosféru, ktorú im poskytnú plné štadióny. Na hry sa nepripravujú len športovci, ale aj diváci, a ich cesta sa začína práve teraz!“ dopĺňa Estanguet.

Ponuka balíčka „Vytvor si svoje hry“

O plavecké finále je na každých OH veľký záujem.
O plavecké finále je na každých OH veľký záujem.
Foto
PARIS 2024

Približne polovica všetkých vstupeniek na olympijské súťaže je v cenách do 50 eur. K dispozícii budú v prvej fáze balíčkové lístky „Vytvor si svoje hry“ na tri olympijské súťaže v cenách od 72 eur. Každý fanúšik si v rámci registrácie môže vyskladať balíček na mieru. Ak uspeje so žiadosťou v lotérii, vstupenky si bude musieť zakúpiť v stanovenom slote medzi 15. februárom až 15. marcom 2023.

„Fakt, že si môžete vytvoriť vlastný balíček, obmedzí prázdne miesta v hľadiskách. V minulosti ľudia mali možnosť kúpiť si balíčkové lístky, ale často si ich kupovali pre jednu súťaž a na ďalšie dve, ktoré k nej dostali, nemali záujem ísť,“ uviedol šéf ticketingu organizačného výboru Damien Rajot.

Do konca apríla by sa malo predať 80 percent všetkých vstupeniek.

FÁZY PREDAJA VSTUPENIEK DO PARÍŽA 2024

1. fáza – predaj balíkov:

1. decembra 2022 - 31. januára 2023 do 18.00 h SEČ: Zaregistrujte si účet na oficiálnej webovej stránke predaja vstupeniek a zapojte sa do žrebovania o balíčky „Vytvor si svoje hry“.

13. februára - 15. marca 2023: Ak ste uspeli v žrebovaní, choďte na webovú stránku predaja vstupeniek počas prideleného časového intervalu na nákup a zakúpte si balíčky „Vytvor si svoje hry“.

2. fáza – predaj jednotlivých vstupeniek:

Marec - máj 2023: Prihláste sa do žrebovania o kúpu vstupeniek na jednotlivé súťaže.

Máj 2023: Otvorenie predaja jednorazových vstupeniek

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV