Športové aktuality
2 min. čítania

Patrícia Tománková vyhrala najväčší európsky džudistický turnaj

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Patrícia Tománková počas finálového duelu v Tepliciach.
Foto
EJU.net/Česká džudistická federácia

Slovenská džudistka Patrícia Tománková dosiahla ďalší úspech na medzinárodnej scéne. Na najväčšom mládežníckom turnaji Európskeho pohára dorastencov v českých Tepliciach obhájila vlaňajšie prvenstvo vo váhe do 40 kg. Patrícia Tománková v Tepliciach potvrdila úlohu veľkej favoritky. 

Tománková doteraz vyhrala sedem podujatí dorasteneckého Európskeho pohára, na majstrovstvách Európy získala striebro a na svetovom šampionáte bronz. V Tepliciach zdolala na ceste za úspechom štyri súperky dlho pred časovým limitom na ippon. Vo finále si poradila za 68 sekúnd s Rakúšankou Ninou Auerovou.

Patrícia Tománková s trofejou z Teplíc.
Patrícia Tománková s trofejou z Teplíc.
Foto
EJU.net/Česká džudistická federácia

„Najbližšie sa súťažne predstavím na Európskom pohári juniorov v poľskej Bielsko-Bialej. Teším sa aj na Európsky olympijský festival mládeže do Mariboru. Určite by som sa chcela zúčastniť na majstrovstvách sveta kadetov v Záhrebe. Momentálne by som chcel súťažiť vo váhe do 40 kg, ale som si vedomá, že budem prestupovať do vyššej váhovej kategórie. V Poľsku budem súťažiť nielen s vekovo staršími súperkami, ale aj vo vyššej váhovej kategórii,“ povedala v rozhovore pre stránku Európskej džudistickej únie Patrícia Tománková.

V Tepliciach počas veľkonočného víkendu štartuje viac ako 900 džudistov a džudistiek, turnaj je počtom najväčší v Európe. Len v chlapčenskej kategórii do 66 kg bojovalo 110 džudistov, víťaz musel vyhrať sedem náročných duelov.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV