Športové aktuality
1 min. čítania

Paulína Bátovská Fialková bronzová na MS v letnom biatlone

Radosť Paulíny Bátovskej Fialkovej z bronzu na MS v letnom biatlone.
Foto
INSTAGRAM (pbf)

Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková získala bronz v šprinte na majstrovstvách sveta v letnom biatlone. V nemeckom Ruhpoldingu triumfovala v sobotu na 6 km trati Talianka Lisa Vitozziová pred Markétou Davidovou z Česka. Slovenka skončila tretia spolu so Švajčiarkou Lenou Häckiovou Grossovou.

Bátovská Fialková mala čistú streľbu, na víťazku stratila takmer 24 sekúnd. Jej sestra Ivona Fialková obsadila jedenástu pozíciu s jednou chybou a odstupom 54,9 s. Čisto strieľala Davidová, Vitozziová sa pomýlila raz na prvej položke.

Medzi mužmi triumfoval švédsky reprezentant Sebastian Samuelsson. V pretekoch na 7,5 km zvíťazil pred krajanom Pepem Femlingom, bronz získal Švajčiar Niklas Hartweg. Slovák Michal Šima obsadil jedenáste miesto s bezchybnou streľbou a mankom 51,9 sekundy na víťaza. Samuelsson pridal k striebru zo superšprintu aj najcennejší kov, Femling získal v piatok bronz.

V súťaži junioriek sa v top 10 umiestnili až tri Slovenky. Zuzana Remeňová skončila na siedmom mieste a hneď za ňou klasifikovali Emu Kapustovú. Elitnú desiatku uzavrela Júlia Machyniaková.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV