Športové aktuality
3 min. čítania

Paulína Fialková v TOP 10 v rýchlostných pretekoch na Svetovom pohári v Östersunde

Biatlonistka Paulína Fialková dosiahla na finálových pretekoch Svetového pohára vo švédskom Östersunde druhý najlepší výsledok v sezóne, keď skončila v rýchlostných pretekoch na 7,5 km s jednou chybou a mankom 26,0 s na víťaznú Nórku Tiril Eckhoffovú na desiatej priečke. Ekchoffová potvrdila v šprinte tohtosezónnu dominanciu, triumfovala aj s jednou chybou na stojke a zaznamenala siedme víťazstvo v sérii v tejto disciplíne a zároveň trináste celkovo v tejto zima.

Druhá skončila s mankom 2,5 s Talianka Dorothea Wiererová, tretia bola ďalšia Nórka Ingrid Landmarková Tandrevoldová (+6,7 s).

Paulína Fialková síce nesklopila na ležke jeden terč, no na trati bola veľmi rýchla, oproti predchádzajúcim pretekom zvládla stojku bezchybne. Desiata priečka je jej najlepší výkon v tejto disciplíne v sezóne. Lepšie umiestnenie dosiahla len v stíhačke v Novom Meste na Morave, kde skončila deviata. „Dnes som sa cítila na trati výborne, asi najlepšie v sezóne. Konečne mi to vyšlo aj na stojke, škoda tej jednej chyby v ľahu. Ale je to dobrý výsledok do stíhačky,“ uviedla pre RTVS.

Jej sestra Ivona minula na oboch položkách po jednom terči, čo jej v konečnom účtovaní stačilo na 33. miesto s mankom 1:04,3 min a taktiež sa predstaví v sobotňajších stíhacích pretekoch (12.15 h). Tretia Slovenka na štarte Mária Remeňová pokazila úvodnú položku, keď minula tri terče, stojku síce odstrieľala čisto, no mala veľkú stratu a nakoniec obsadila 95. miesto (+3:09,7 min).

Eckhoffová mala už pred záverečným kolom istotu zisku premiérového veľkého glóbusu za celkový triumf v SP i malých za šprint a stíhačku. Celkovo si pripísala 26. individuálny triumf v kariére, trinásty v sezóne. Premožiteľku nenašla v piatich vystúpeniach SP za sebou.

„Pre mňa to je fantastická sezóna a som za to veľmi vďačná. Myslím si, že sa zhodnotili hodiny a hodiny tréningu a taktiež skúsenosti, ktoré som už získala. Za týmito výkonmi je proste veľmi veľa práce. Do konca sezóny zostávajú ešte dve súťaže a do tej ďalšej sa pokúsim ešte zlepšiť,“ uviedla víťazka pre ČT Sport.

Eckhoffová môže v záverečných dvoch pretekoch vyrovnať, ale aj prekonať historický rekord v počte víťazstiev v jednej sezóne. Ten drží Švédka Magdalena Forsbergová, ktorá ich v sezóne 2000/01 nazbierala štrnásť.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV