Športové aktuality
Banská Bystrica
2 min. čítania

Peter Korčok jasne obhájil post prezidenta Slovenského atletického zväzu

Znovuzvolený šéf slovenskej atletiky Peter Korčok.
Foto
TASR/Pavel Neubauer

Peter Korčok obhájil post prezidenta Slovenského atletického zväzu (SAZ). V nedeľných voľbách na valnom zhromaždení SAZ v Banskej Bystrici získal 71 hlasov, jeho protikandidát Tibor Danáč dostal dôveru 12 delegátov, 2 hlasovacie lístky boli neplatné. Korčok šéfuje SAZ od 20. októbra 2012, keď vystriedal Máriu Mračnovú. V novembri 2016 svoj post obhájil po prvý raz, pokračovať bude v treťom funkčnom období. Viceprezidentom SAZ sa stal opäť Ladislav Asványi so 71 hlasmi, za jeho protikandidáta Rastislava Hrbáčka hlasovalo 13 delegátov, 1 lístok bol neplatný.

Do výkonného výboru SAZ na roky 2020 až 2024 zvolili delegáti Martina Pupiša (65 hlasov), Petra Fila (60), Róberta Mittermayera (58), Martina Illéša (57), Silviu Hanusovú (56) a Zorana Kollaroviča (56). Všetci získali potrebnú nadpolovičnú väčšinu z 85 platných hlasov. Členom VV sa na základe návrhu komisie športovcov SAZ stal aj majster sveta a olympijský víťaz v chôdzi na 50 km Matej Tóth, ktorý vo voľbách získal 78 hlasov. Miesto členky vo VV vyplývajúce z funkcie potvrdilo valné zhromaždenie 81 hlasmi aj členke rady Európskej atletiky (EA) Anne Kirnovej.
        
Predsedom odvolacej komisie SAZ sa stal právnik Patrik Hrbek, disciplinárnu komisiu bude viesť Ivan Čillík a arbitrážnu radu Marián Kalabus.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV