Športové aktuality
3 min. čítania

Peter Sagan je späť, vylepšil svoj rekord na Okolo Švajčiarska

Peter Sagan sa raduje z víťazstva v 3. etape na Okolo Švajčiarska.
Foto
FB TotalEnergies

Cyklista Peter Sagan je späť a ani tento rok neodíde z pretekov Okolo Švajčiarska bez etapového víťazstva. Trojnásobný majster sveta sa stal víťazom utorňajšej 3. etapy tradičnej generálky pred Tour de France a potvrdil, že jeho výkonnosť po nepríjemnostiach v úvode sezóny ide nahor.

Peter Sagan dosiahol 120. víťazstvo svojej kariéry. Až osemnásť z nich dosiahol na pretekoch Okolo Švajčiarska (rekord pretekov), osem v ich tretej etape. Uspel po deviatich mesiacoch, v drese tímu TotalEnergies sa radoval prvýkrát a zavrel ústa všetkým kritikom, že už výkonnostne nemá na konkurentov z elitného pelotónu.

Peter Sagan ukázal svoj inštinkt

V utorok to medzi Aeschom a Grenchenom (177 km) nemali cyklisti vôbec jednoduché. Nebola to síce etapa z kategórie najťažších, ale 3100 nastúpaných výškových metrov dalo každému zabrať. Peter Sagan v závere vycítil šancu a keďže mal dobré nohy, zapojil sa do boja o víťazstvo. Ukázal cyklistický inštinkt a dobre si načasoval záverečný šprint.

„Ani neviem, či mám teraz nejaké špeciálne pocity. Ako som zvykol prehrávať, tak som aj zvyknutý na víťazstvá. Som však rád, že sa mi podarilo vyhrať. Ako vždy ďakujem celému tímu za jeho prácu. Celý deň sme kontrolovali etapu a napokon sa mi túto prácu podarilo premeniť na výhru. Šprint v tejto etape je lotéria a dnes som v nej uspel,“ povedal v televíznom rozhovore Peter Sagan.  

Kopce pretrpel v pohode

Peter Sagan po problémoch v úvode sezóny, keď jeho najlepším výsledkom bolo 4. miesto v etape na Tirreno-Adriatico, absolvoval viaceré vyšetrenia a následne sústredenie v Utahu. V posledných dňoch ukazoval zlepšujúce sa nohy, aj keď prvé dve etapy Okolo Švajčiarska dokončil so stratou na najlepších a do bojov o prvenstvo sa nezapojil.

„Dnes som kopce pretrpel celkom v pohode. Bolo dobré, že v závere sme išli po rovine. Závery v ďalších dňoch budú ťažšie. Ktovie, či sa niečo ešte podarí. Ak nie, nič sa nedeje. Cieľom je čo najlepšie sa pripraviť na Tour de France,“ doplnil v rozhovore pre RTVS Peter Sagan.

Dvojnásobný olympionik zdolal v záverečnom šprinte Francúza Bryana Coquarda z Cofidisu, tretí finišoval Nór Alexander Kristoff z Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux. V celkovom poradí je na čele Brit Stephen Williams z družstva Bahrain Victorious.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV