Športové aktuality
San Remo
3 min. čítania

Peter Sagan na monumentálnej klasike Miláno - San Remo štvrtý

Peter Sagan pred štartom pretekov Miláno - San Remo.
Foto
TASR/AP

Desiaty štart, ôsmykrát v najlepšej desiatke, no stále bez víťazstva. Slovenský cyklista Peter Sagan nedosiahol na vytúžené prvenstvo ani v 111. edícii pretekov Miláno - San Remo. V sobotu sa na týchto monumentálnych klasických pretekoch opäť držal medzi najlepšími a opäť bojoval o triumf, no nakoniec obsadil štvrté miesto. Už štvrtýkrát v kariére. Preteky vyhral Belgičan Wout van Aert.

"Neviem, či toto bude môj rok. Uvidíme. Bol som dvakrát druhý, ani neviem koľkokrát štvrtý. Dúfam, že vyhrám, ale nie je to žiadna posadnutosť," povedal večer pred štartom tridsaťročný jazdec tímu Bora-Hansgrohe. Nakoniec to jeho rok nebol. Na predĺženej trase, ktorá merala až 305 km, a pri teplotách okolo 32 stupňov Celzia čakala na pretekárov ešte náročnejšia úloha ako obyčajne. Na prvých 200 km nebolo o jazdcoch Bory ani veľmi počuť, umne si kontrolovali situáciu a až pred stúpaním na Cipressu sa dostali do čela. Celý tím mal pracovať na Sagana. "Toto Miláno - San Remo bolo najdlhšie, ale povedal by som, že menej stresujúce ako predchádzajúce edície. Stúpania neboli až také ťažké a pelotón začal byť nervózny až po vrchole Colle di Nava," uviedol Sagan pre oficiálnu stránku svojho tímu.

Súboje o triumf prišli na rad až na záverečnom stúpaní na Poggio len pár kilometrov pred cieľom. Na nástup vlaňajšieho víťaza Juliana Alaphilippea odpovedal len Belgičan Wout van Aert (Jumbo-Visma), ktorý sa nakoniec tešil z triumfu. Krátko po nich špurtoval aj pelotón a Sagan skončil tesne za tretím Michaelom Matthewsom.

"Ešte nemám takú kondíciu, akú som mal na týchto pretekoch v minulosti. Moja forma sa neustále zlepšuje, po Strade Bianche som sa určite zlepšil, no nie som v pozícii, aby som mohol odpovedať na útok van Aerta a Alaphilippea na Poggiu. Myslím si, že moja sezóna odštartuje až na Tour de France. V neposlednom rade by som sa rád poďakoval všetkým kolegom z tímu za ich úsilie a odhodlanie," uviedol Sagan.

Výsledky 111. ročníka Miláno - San Remo (Miláno - San Remo, 305 km): 1. van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 7:16:09 h, 2. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-QuickStep) rovnaký čas, 3. Matthews (Aus./Sunweb) +2 s, 4. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 5. Nizzolo (Tal./NTT Pro Cycling), 6. Smith (N.Zél./Mitchelton-Scott), 7. Aranburu (Šp./Astana), 8. van Avermaet (Belg./CCC) všetci rovnaký čas.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV