Športové aktuality
La Chatre
2 min. čítania

Peter Sagan obsadil druhé miesto v 3. etape pretekov Paríž - Nice

Foto
TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan z Bory-hansgrohe skončil na 2. mieste v utorkovej 3. etape pretekov Paríž - Nice. V záverečnom špurte nestačil na Španiela Ivana Garciu Cortinu zo zoskupenia Bahrajn-Merida. Tretí bol Saganov tímový kolega Pascal Ackermann z Nemecka.

Tretia etapa sa začala bez dažďa, no za silného vetra a chladného počasia, v úvode sa nikto nedral do úniku a pelotón sa držal pri sebe. Postupne sa osamostatnil Tom Devriendt, ktorý mal po tridsiatich kilometroch náskok desať minút. Približne v polovici pretekov sa spustil dážď a Devriendtov náskok sa postupne zmenšoval, prispel k tomu aj Juraj Sagan, ktorý pracoval na čele pelotónu. Lídrovi skomplikoval situáciu aj kuriózny moment, keď musel na železničnom priecestí čakať, kým prejde vlak. Päťdesiat kilometrov pred cieľom sa do kolízie dostal Juraj Sagan, no nasadol späť na bicykel a pokračoval ďalej. Pelotón naďalej znižoval Devriendtov náskok a pohltil ho asi 25 km pred cieľom.

Peter Sagan sa v priebehu pretekov držal v balíku, do popredia sa predral až v závere. Niekoľko metrov pred cieľom mal smolu Sam Bennett, ktorý sa snažil bojovať o vedúce pozície, no po kolízii s ďalším jazdcom utrpel pád a iba ťažko sa zviechal zo zeme. Záverečný špurt začal Sagan, no nedokázal ustáť Garciovo tempo a napokon finišoval druhý.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV