Športové aktuality
2 min. čítania

Peter Sagan skončil na 3. priečke v 5. etape pretekov Paríž - Nice

Foto
TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil na 3. mieste vo štvrtkovej 5. etape pretekov Paríž - Nice. V záverečnom špurte nestačil na víťazného Taliana Niccolu Bonifazia z tímu Total Direct Energie. Druhý finišoval Španiel Ivan Garcia Cortina z Bahrajnu-Merida.

Vo štvrtok bola na programe najdlhšia trasa tohto ročníka pretekov z Gannatu do La Côte-Saint-André s dĺžkou 227 km. V závere bol blízko k triumfu Slovinec Jan Tratnik, ktorý išiel celý deň v úniku a na cieľovej rovinke siahal na etapové vavríny, no niekoľko desiatok metrov pred koncom ho dostihol pelotón. O víťazstvo sa tak pobili špurtéri. Najviac síl mal Bonifazio, ktorý preťal cieľovú pásku v čase 5:18:02 min.

Na čele celkového poradia sa udržal tímový kolega Petra Sagana z Bory-hansgrohe Maximilian Schachmann. Pred druhým Sörenom Kraghom Andersenom z Dánska má náskok 58 sekúnd. Tretí je ďalší jazdec Bory Felix Grossschartner z Rakúska (+1:01 min). Peter Sagan poskočil na 17. miesto (+1:36), jeho brat Juraj, ktorý finišoval na 116. mieste, je v celkovej klasifikácii na 110. priečke (+29:51).

Výsledky 5. etapy: (Gannat - La Cote-Saint-Andre, 227 km):
1. Niccolo Bonifazio (Tal./Total DE) 5:18:02 h, 2. Ivan Garcia Cortina (Šp./Bahrajn-Merida), 3. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe), 4. Nacer Bouhanni (Fr./Arkéa Samsic), 5. Hugo Hofstetter (Fr./Israel Start-Up Nation), 6. Andrea Pasqualon (Tal./Circus - Wanty Gobert), 7. John Degenkolb (Nem./Lotto Soudal), 8. Elia Viviani (Tal./Cofidis), 9. Bryan Coquard (Fr./Vital Concept), 10. Marc Sarreau (Fr./FDJ) všetci rovnaký čas, ... 116. Juraj SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +12:29

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV