Športové aktuality
2 min. čítania

Peter Sagan zo zdravotných dôvodov nepocestuje do Tokia, nahradí ho Lukáš Kubiš

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Lukáš Kubiš (vpravo) nahradí v olympijskej nominácii Petra Sagana (v strede).

Cyklista Peter Sagan sa zo zdravotných dôvodov nezúčastní na Hrách XXXII. olympiády v Tokiu. V nominácii ho nahradí Lukáš Kubiš.

O zmenu nominácie už oficiálne požiadal Slovenský zväz cyklistiky. V liste pre Slovenský olympijský a športový výbor informoval o zdravotných dôvodoch zmeny. Slovensko tak v cestných pretekoch jednotlivcov budú 24. júla na trati pod horou Fudži reprezentovať Juraj Sagan a Lukáš Kubiš.

Lukáš Kubiš podáva v tejto sezóne vyrovnané výkony. Na majstrovstvách Slovenska skončil 21-ročný jazdec Dukly Banská Bystrica na 3. miesto a v nominácii na olympijské hry figuroval podľa rozhodnutia komisie cestnej cyklistiky Slovenského zväzu cyklistiky ako prvý náhradník.

„Aj keď tie okolnosti boli, aké boli, som rád, že sa mi podarilo nominovať na OH dokonca hneď pri mojej prvej šanci. Som veľmi šťastný a hrdo budem reprezentovať Slovensko na takomto vrcholnom fóre. S aktuálnou formou sme spokojní, aj keď to ešte, samozrejme, musíme ďalej ladiť. Ďakujem všetkým za podporu. Petrovi prajeme skoré zotavenie a návrat do sedla i na pódiá. Držte nám palce,“ uviedol Lukáš Kubiš.

Peter Sagan sa po odstúpení z Tour de France podrobil v Monaku operácii kolena, ktoré si zranil po páde v závere 3. etapy. Neskôr sa v jeho kolene objavila infekcia, preto pred 12. etapou „Starej dámy“ z podujatia odstúpil. „V 3. etape som si udrel koleno o prevodník, ktorý sa mi zarezal do kože nad jabĺčkom a zanechal hlbokú ranu. Tú sme vyčistili, ako to bolo najviac možné, aby sme zabránili infekcii pre nečistoty z oleja na reťazi. Po zopár dňoch sa však vytvoril zápal v synoviálnej burze na vrchu jabĺčka a nanešťastie antibiotiká nezabránili infekcii. Jedinou možnosťou bolo skončiť na Tour de France a ísť na operáciu,“ uviedol Sagan na svojom facebookovom konte.

Infekcia síce nezasiahla kolenný kĺb, napokon však operácia a zdravotné problémy znemožnili trojnásobnému majstrovi sveta cestu do Tokia, kde chcel veľmi štartovať. Doteraz sa predstavil na olympijských hrách v Londýne 2012 a v horskej cyklistike štartoval v Riu de Janeiro 2016.

Podujatia a športovci
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV