Športové aktuality
3 min. čítania

Petra Cehlárika mrzí neúčasť na ceremoniáli, v Pekingu spal lepšie ako v Bratislave

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Peter Cehlárik.
Foto
TASR/MARTIN BAUMANN

Hokejový útočník Peter Cehlárik spal prvú noc v Pekingu lepšie ako predošlé v Bratislave. Mrzí ho, že nestihol na rozdiel od svojich reprezentačných kolegov otvárací ceremoniál.

Do Číny pricestoval v pondelok popoludní, večer sa dozvedel o negatívnom výsledku príletového testu a mohol sa pripojiť k reprezentácii.

V utorok už absolvoval najlepší útočník posledných majstrovstiev sveta v Rige prvý tréning na vedľajšej tréningovej ploche Národného štadióna v Pekingu. Po skončení prípravnej jednotky mal dobrú náladu, po dlhšom čase mohol korčuľovať na ľade s celým mužstvom.

Prvý oficiálny tréning po dlhšej dobe

Keďže Kontinentálna hokejová liga mala už počas januára koronavírusovú prestávku, oficiálny tréning s mužstvom absolvoval po mesiaci.

„Na ľade som sa cítil dobre. Prešli sme si niektoré systémové veci hry v obrannom pásme, vyskúšali niektoré prvky našej hry. Mám ešte dva dni na prípravu. Nebudem hľadať výhovorky, že som dlhšie nebol na ľade. Mám ešte dva dni na dobré tréningy,“ povedal Peter Cehlárik.

Útočník Avangardu Omsk mal po začiatku bratislavského kempu reprezentácie pozitívne testy na koronavírus. Od polovice minulého týždňa už nevykazoval pozitivitu a po sérii štyroch negatívnych testov sa mohol v nedeľu vydať na cestu do Číny.

Zaspať po prílete mu nerobilo problémy. „Spal som fajn, dokonca lepšie ako v Bratislave, kde som čakal na výsledky testov. Bolo príjemné, že po prílete som mal negatívny test, aj sa mi ľahšie zaspávalo,“ poznamenal.

Pozitivity na koronavírus sa neobával

Viacerým jeho reprezentačným kolegom po prílete vyšiel pozitívny test, čo však opakovaný nepotvrdil. Cehlárik sa neobával, že by mal vykazovať ešte pozitivitu na koronavírus.

„Niekomu vyšiel pozitívny, niekomu negatívny test. Možno prvý vyťahujú z klobúka. Som však rád, že som dopadol negatívne. Nemusel som čakať dlho na tréning a mohol som naň vykorčuľovať na ďalší deň po prílete.“

Žilinčan sa už stihol porozhliadať po Olympijskej dedine. Pozrel si, ako je organizovaná, čo je v nej možné robiť, ako sú organizované presuny na zápasy.

„Atmosféra na zimných olympijských hrách je iná ako na majstrovstvách sveta. Stretávame v dedine veľa špičkových športovcov. Olympijské hry sú veľká vec. Mňa len mrzí, že som nestihol otvárací ceremoniál, na ktorý som sa veľmi tešil,“ priznal.

Pred začiatkom olympijského turnaja nepociťuje nervozitu. Tá by sa dostavila len v prípade, že by nebol dostatočne pripravený. O ambíciách mužstva pred úvodným zápasom vo štvrtok proti Fínsku však veľmi nechcel hovoriť.

„Až prvé duely ukážu, na čom vlastne sme. Pôjdeme, ako sa hovorí, od zápasu k zápasu,“ doplnil Peter Cehlárik.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV