Športové aktuality
2 min. čítania

Petra Vlhová na alpskú kombináciu nenastúpi, trápi ju zápal členkovej šľachy

Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Olympijská víťazka v slalome Petra Vlhová sa rozhodla neštartovať v alpskej kombinácii, ktorou mala 17. februára zavŕšiť svoje olympijské účinkovanie. Jej tréner Mauro Pini to vysvetlil tým, že má pretrvávajúce bolesti zapálenej členkovej šľachy ľavej nohy.

Pre tento problém vynechala piatkový super-G a nenastúpila ani na sobotňajší prvý tréning zjazdu.

„Petra sa rozhodla neštartovať v kombinácii v dôsledku zhoršenia zápalu členkovej šľachy. Tento zápal ovplyvňoval jej prípravu už v predchádzajúcich týždňoch. Petra nechcela, aby sa táto situácia na olympiáde ešte zhoršila, pretože do konca sezóny máme pred sebou ešte dôležité ciele. Vráti sa na Slovensko, kde absolvuje liečbu. Plánuje stráviť niekoľko dní doma, aby sa o olympijské emócie podelila so svojimi blízkymi a aby získala energiu, potrebnú na náročný záver seriálu Svetového pohára,“ uviedol Mauro Pini.

Tréner Pini ďalej dodal, že zápal členkovej šľachy trápi Petru už od novembra. V Jen-čchingu sa jej po slalome zhoršil. Keď skúsila deň po olympijskom víťazstve trénovať, bolesť bola príliš silná. Preto sa Petra a jej tím v nedeľu ráno definitívne rozhodli, že na olympijských tratiach už jazdiť nebude.

Znamená to, že na ZOH v Pekingu namiesto pôvodne plánovaných štyroch disciplín Vlhová bude mať na konte len dve. V obrovskom slalome obsadila 14. miesto a vo veľmi dramatickom slalome zvíťazila. Teraz sa začnú riešiť záležitosti okolo jej návratu na Slovensko.

V seriáli Svetového pohára Petra Vlhová už v predstihu získala malý glóbus za celkové víťazstvo v klasifikácii slalomu a stále má reálnu šancu úspešne zabojovať aj o obhajobu veľkého glóbusu z vlaňajšej sezóny. V celkovej klasifikácii SP je s 1009 bodmi priebežne druhá, pričom na vedúcu Američanku Shiffrinovú (1026) stráca len 17 bodov. Tretia Talianka Sofia Goggiová má na Slovenku už 240-bodový odstup (769).

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV