Športové aktuality
2 min. čítania

Petra Vlhová sa vydala na cestu do olympijského Pekingu + FOTO

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Na cestu do olympijského Pekingu sa v nedeľu krátko po poludní slovenského času vydala aj slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová. Spoločne s ňou odcestovali aj členovia jej realizačného tímu vrátane brata Borisa a trénera Maura Piniho.

Slovenská Športovkyňa rokov 2019 až 2021 sa do Číny presunula po krátkom pobyte na Slovensku. Najskôr ju čakal letecký presun z Viedne do Dauhy, po krátkom medzipristátí  a prestupe ďalší let už do Pekingu.

V čínskej metropole bude po takmer 16 hodinách cestovania v pondelok popoludní miestneho času, ráno pred ôsmou slovenského. Následne ju čaká po príletovej procedúre a PCR teste ešte asi hodinový presun do olympijskej dediny v Jen-čchingu, kde budú mať svoje súťaže alpskí lyžiari.

Petra Vlhová a jej tím brali so sebou do Číny približne jednu tonu materiálu. Okrem lyží, palíc, lyžiarok, kombinéz a oblečenia aj rôzne vosky a ďalšie potrebné veci na tréningy a súťaže. Už skôr odoslali cargom aj niektoré veci na tréning vrátane slalomových tyčí.

Dvadsaťšesťročná už istá víťazka Svetového pohára 2021/22 v disciplíne slalom sa predstaví na svojich tretích zimných olympijských hrách po Soči 2014 a Pjongčangu 2018.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV